Ilie Sârbu, propunerea BPN al PSD pentru conducerea Senatului

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu este propunerea Biroului Permanent Naţional al social-democraţilor pentru postul de preşedinte al Senatului, rămas vacant după plecarea lui Nicolae Văcăroiu la conducerea Curţii de Conturi, decizia finală revenind grupului senatorial al partidului.

15 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu, propunerea BPN al PSD pentru conducerea Senatului

Ilie Sârbu, propunerea BPN al PSD pentru conducerea Senatului (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, luni, că membrii Biroului Permanent al PSD au decis să îl recomande grupului parlamentar al social-democraţilor din Senat pe Ilie Sârbu pentru a prelua funcţia de preşedinte al Senatului, rămasă vacantă după ce Nicolae Văcăroiu a fost numit ca preşedinte al Curţii de Conturi.

Aceleaşi surse au menţionat că în favoarea lui Sârbu s-au pronunţat toţi membrii BPN prezenţi la şedinţă, cu excepţia lui Alexandru Athanasiu şi a Rodicăi Nassar, care s-au abţinut.

Nicolae Văcăroiu a fost ales, săptămâna trecută prin votul Camerelor reunite ale Parlamentului, preşedinte al Curţii de Conturi, el urmând să activeze în această funcţie pentru o perioadă de nouă ani. Tot marţi, Văcăroiu a depus jurământul în faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Curţii de Conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici