Ilie Sârbu, referitor la Roşca Stănescu: Lucrurile degenerează. PNL trebuie să ia o decizie

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, declară că "PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea" ieşirile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu, al arătând că "lucrurile degenerează" şi că PNL trebuie să ia o decizie.

841 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu, referitor la Roşca Stănescu: Lucrurile degenerează. PNL trebuie să ia o decizie

Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Ilie Sârbu a amintit, la RFI, că la nivelul USL s-a luat în urmă cu câteva luni o decizie conform căreia "dacă unul dintre membri devine critic la adresa Uniunii, dacă creează prejudicii de imagine, automat va fi exclus".

"Nimeni nu s-a agăţat foarte tare de ea, ca la orice declaraţie, la orice ieşire publică să avem o reacţie, dar acum lucrurile degenerează, adică zi de zi se creează o situaţie de conflict din partea aceluiaşi om, o dată pe legi, o dată pe comisii. O dată îşi dă demisia din comisie, după ce-şi dă seama că a creat comisia, că ea poate să lucreze, după aia spune «nu mai vrem să lucrăm, plecăm, n-avem nevoie de poziţia domnului Bârsan, nici de poziţia comisiei juridice, ne dăm demisia şi plecăm».

Deci se întrevede, aş putea spune chiar că se vede cu ochiul liber că cineva creează mereu-mereu conflicte la adresa premierului, la adresa noastră, a liderului de grup, a tuturor, a partidului în ansamblu, a PSD-ului, care e acuzat mereu, aţi văzut, că are caii la căruţă, că de-acuma face, îi dă sfaturi şi lui Crin Antonescu ce ar trebui să facă", a susţinut Sârbu, potrivit sursei citate.

Liderul senatorilor social-democraţi a spus că "PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea ieşiri de genul ăsta".

Ilie Sârbu a precizat că "discuţia a fost clară, deschisă ieri (miercuri-n.r.) în USL. Domnul Crin Antonescu are astăzi o şedinţă cu unii colegi din ţară şi vor trebui să ia o decizie, care le aparţine, nu ne aparţine nouă".

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care ar fi dus o campanie împotriva PSD şi are "o agendă proprie".

"Avem o problemă serioasă în USL, noi cei de la PSD am invocat articolul 1.1.4. din acordul USL care prevede foarte clar că niciun membru al unui partid component nu poate să atace partidele celelalte, în cazul de faţă un senator PNL (Sorin Roşca Stănescu, n.r.) , şi am cerut o poziţie clară a PNL. (...) Acum situaţia este foarte gravă, încât e foarte clar că atunci când un membru al unui partid component duce o campanie alături de grupuri de interese împotriva unui alt partid trebuie luată o decizie", a spus Ponta, precizând că "din fericire" acest articol din protocolul USL nu a fost invocat de la înfiinţarea Uniunii.

Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii din comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici