Iliescu: Ar fi fost mai bine dacă Oprescu ar fi candidat din partea PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că ar fi fost mai bine dacă Sorin Oprescu ar fi candidat la funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD şi a apreciat că social-democraţii nu trebuie să intre în competiţie cu acesta, în campania electorală pentru Bucureşti.

8 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Ar fi fost mai bine dacă Oprescu ar fi candidat din partea PSD

Iliescu: Ar fi fost mai bine dacă Oprescu ar fi candidat din partea PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar fi fost mai bine ca Oprescu să candideze nu ca independent, ci din partea PSD, Iliescu a răspuns: "Sigur că da, dar asta ţine de conjunctura internă şi de relaţiile umane în acelaşi timp".

Iliescu a apreciat, răspunzând unei întrebări, că a fost o greşeală că s-a ajuns ca Oprescu să candideze ca independent.

"Probabil că nu este foarte bine, pentru că se vor împărţi foarte multe voturi", a adăugat el.

Preşedintele de onoare al PSD a spus că, în campania din Bucureşti, social-democraţii nu ar trebui să intre în competiţie cu Sorin Oprescu.

"La Bucureşti PSD nu a avut niciodată o situaţie foarte bună, adică toţi primarii de până acum au fost de dreapta. Anul acesta putea fi o conjunctură ca să se schimbe ceva în orientarea politică a bucureştenilor. Din păcate, din acest punct de vedere, PSD o să se prezinte cu un anumit handicap (...)" a arătat Iliescu.

"Se pare că şi Cristian Diaconescu, care vine din afara vieţii de partid de la Bucureşti, este un om conştiincios şi am înţeles că a intrat deja în dispoziţie şi sunt premise dacă se lucrează bine, coordonat, în ciuda existenţei unui al doilea candidat al PSD care şi-a proclamat independenţa şi care are şi el şansele lui. Eu cred că ar fi o greşeală ca să intre în contradicţie cu Oprescu", a declarat Iliescu.

El a apreciat că au apărut deja, în campania electorală, "note de agresivitate", care vor reduce nivelul confruntărilor.

Iliescu a mai spus că PSD ar trebui să atragă voturile nehotărâţilor, dar a apreciat că social-democraţii au pierdut contactul direct cu oamenii.

"În această campanie contează contactul direct cu oamenii. Sigur, media are şi ea influenţa ei şi aceasta trebuie folosită cu înţelepciune, dar contează foarte mult munca directă de la om la om. (...) PSD a avut un activ numeros de oameni care au luptat cu sufletul şi marile acţiuni se fac cu sufletul. (...) Am pierdut din păcate o serie de activişti buni şi nu s-au format alţii. Sunt unii tineri care se birocratizează repede. Ei vor să devină şefi imediat, or un militant se formează când începe de jos", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici