Iliescu: Băsescu a comis un act neconstituţional substituindu-se Guvernului, care a devenit marionetă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea BPN, că şeful statului, Traian Băsescu, a comis un act neconstituţional substituindu-se Guvernului, el apreciind că actualul Executiv a fost pus total în umbră de acţiunile lui Băsescu, devenind o marionetă.

26 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Băsescu a comis un act neconstituţional substituindu-se Guvernului, care a devenit marionetă

Iliescu: Băsescu a comis un act neconstituţional substituindu-se Guvernului, care a devenit marionetă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Preşedintele s-a implicat, el şi-a asumat răspunderea de a vorbi în numele Guvernului. S-a substituit Guvernului. Este un act anticonstituţional, în fond, ceea ce face preşedintele ţării", a spus Iliescu.

El a precizat că una era ca şeful statului să se pună de acord, să stea de vorbă cu toţi factorii din societate, respectiv Guvern, Opoziţie, factori economici, mediu de afaceri, căutând să se lămurească asupra lucurrilor şi alta să îşi asume răspunderea în locul Guvernului.

"Este un act anticonstituţional ceea ce a comis domnul Băsescu şi a pus Guvernul actual total în umbră. Deci acest Guvern a devenit o marionetă care nu mai are niciun fel de autoritate. Dacă vor să-l menţină în continuare cu majoritatea lor parlamentară pe care au încropit-o, îi priveşte", a spus Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% şi vor fi reduse "masiv" subvenţiile, banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici