Iliescu despre demisia lui Diaconescu: Dacă pleci din partid, eşti un arivist oarecare

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că demisia lui Diaconescu este o mare dezamăgire pentru el, precizând că avea o părere mai bună despre acesta şi că plecarea din partid este tipică ariviştilor, care nu au crezuri politice, ci interese conjuncturale.

25 afișări
Imaginea articolului Iliescu despre demisia lui Diaconescu: Dacă pleci din partid, eşti un arivist oarecare

Iliescu despre demisia lui Diaconescu: Dacă pleci din partid, eşti un arivist oarecare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă pleci, părăseşti ceva. Dacă faci aşa ceva înseamnă că nu ai nicio legătură cu acest partid, că eşti un arivist oarecare, eşti atras doar de nişte avantaje. Nu le mai ai, ai părăsit şi vii cu motivaţii care nu au nicio valoare. M-a dezamăgit din acest punct de vedere domnul Diaconescu", a spus Iliescu.

El a arătat că toate motivaţiile care se prezintă în ceea ce priveşte plecarea din PSD sunt de neluat în seamă.

"Într-un partid nu intri într-o afacere oarecare. Înseamnă să aderi la un crez politic, să crezi în ceva, în nişte idei. Şi nu nişte chestii conjuncturale pot să zdruncine aceste crezuri şi legătura cu structura respectivă, care poate să aibă imperfecţiunile ei, poate să îţi ofere dezamăgiri. Dar când crezi în ceva te zbaţi inclusiv în cadrul partidului, în care poţi să ai de-a face cu oameni care îţi oferă dezamăgiri, insatisfacţii", a spus Iliescu.

"Este o mare dezamăgire pentru mine. Aveam o părere mai bună despre Cristian Diaconescu", a spus Iliescu.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Ulterior, Diaconescu a confirmat, într-o declaraţie acordată cotidianului "Evenimentul Zilei", demisia din PSD, spunând că nu vrea să facă alte comentarii.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

El a confirmat, totodată, că a făcut o plângere la Parchet "in rem" pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

Diaconescu a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. El a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat sâmbătă că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici