Iliescu: Nu este o decizie definitivă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, după şedinţa Consiliului Executiv Naţional, că decizia luată de acest for nu este una definitivă şi că negocierile continuă "şi cu unii şi cu alţii", precizând că el votat împotriva deciziei de a se negocia cu PDL.

14 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Nu este o decizie definitivă

Iliescu: Nu este o decizie definitivă, a rămas să se continue negocierile şi cu unii şi cu alţii (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că decizia CExN de a negocia formarea unei majorităţi parlamentare cu PDL, anunţată de Mircea Geoană, nu este definitivă, el precizând că s-a dat mandat lui Geoană să continue negocierile atât cu PDL, cât şi cu PNL.

"Am votat împotriva deciziei adoptate. 17 oameni au votat împotriva acestei soluţii. Dar, mă rog, nu e o decizie definitivă. A rămas ca să se continue negocierile şi cu unii şi cu alţii. Şi cu PNL-ul şi se va relua ce soluţie se mai poate avansa cu PNL", a precizat Iliescu.

El a arătat că mandatul dat de CExN lui Geoană a fost de a continua negocierile şi cu PDL, şi cu PNL.

"Am dat mandat deschis preşedintelui ca să continue negocierile şi cu unii şi cu alţii, dar prevalenţa a fost că, real, pentru a intra la o combinaţie de guvernare, ar prezenta mai multe garanţii formula cu PDL, cu condiţia să nu intre UDMR în această combinaţie", a precizat Iliescu.

El a arătat că argumentul de bază în favoarea unei formule de guvernare PDL-PSD a fost "această ezitare a PNL", inclusiv dificultatea pe care o are această soluţie în ce priveşte numirea premierului.

"În ce priveşte discuţia cu PDL, urmează să se continue negociere pe fond, pentru că sunt câteva chestiuni care trebuie clarificate, inclusiv funcţia de premier. O să vedem în următoarele două-trei zile cam la ce soluţie se va ajunge", a adăugat Iliescu.

El a spus că varianta PSD-PNL prezintă o serie de alte avantaje care trebuie concretizate.

Iliescu a arătat că organizaţiile ardelene ale PSD s-au împotrivit intrării UDMR într-o formulă de majoritate parlamentară PDL-PSD.

Citeşte şi:

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Boc: PDL va continua discuţiile cu cele două partide care şi-au anunţat disponibilitatea

Marko Bela se declară convins că PDL nu se va dezice de UDMR

PD-L va avea cele mai multe mandate de parlamentar (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici