Iliescu: PSD n-a mai avut congrese de ani de zile, doar mitinguri cu oameni adunaţi să aplaude

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, luni, în BPN, că PSD nu a mai organizat adevărate congrese de ani de zile, ci "mitinguri electorale", cu câteva mii de oameni adunaţi să scandeze şi să aplaude, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

11 afișări
Imaginea articolului Iliescu: PSD n-a mai avut congrese de ani de zile, doar mitinguri cu oameni adunaţi să aplaude

Iliescu: PSD n-a mai avut congrese de ani de zile, doar mitinguri cu oameni adunaţi să aplaude (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Iliescu a intervenit în discuţia din Biroul Permanent Naţional pe fondul propunerii făcute de vicepreşedintele Marian Sârbu, care afirmase că PSD ar trebui să amâne organizarea Congresului pentru ca proiectele politice şi ideologice şi modificările la statut să fie temeinic făcute.

Surse din PSD au relatat că Iliescu a apreciat că o amânare a Congresului nu ar fi oportună, întrucât PSD resimte nevoia unei dezbateri serioase pe teme ideologice.

Preşedintele de onoare a argumentat că, de mulţi ani de zile, PSD nu a organizat nici congrese şi nici consilii naţionale în adevăratul sens al cuvântului, în care să se dezbată propuneri politice şi programe ideologice, ci a organizat doar "un fel de mitinguri electorale, în care au fost adunaţi cinci, şase mii de oameni care să aplaude şi să scandeze".

Aceleaşi surse au mai arătat că Iliescu a insistat asupra nevoii unei dezbateri ideologice în partid, atât înainte, cât şi în congres, în care să se discute programe şi platforme politice care să consolideze doctrinar partidul, pentru ca acesta să beneficieze pe viitor de nemulţumirile electorale la adresa PDL.

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a propus, luni, în BPN, amânarea Congresului, pentru elaborarea proiectelor de program, ideologie şi statut, fără a avansa o dată precisă, iar Mircea Geoană a cerut ca, după CExN, liderii care vor să candideze la funcţii să-şi anunţe intenţia, susţin surse din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici