Iliescu: PSD poate găsi platforme comune cu PNL

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că PSD poate găsi platforme comune cu PNL, în timp ce PDL este un partid fără identitate, caracterizat doar de demagogie populistă.

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: PSD poate găsi platforme comune cu PNL

Iliescu: PSD poate găsi platforme comune cu PNL (Imagine: Mediafax Foto)

Iliescu a spus că, dincolo de diferenţele doctrinare dintre liberali şi social-democraţi, între cele două partide se pot găsi platforme comune.

El a apreciat că, începând cu alegerile locale din iunie, terminând cu cele prezidenţiale din 2009, confruntarea politică se va da între trei partide: PSD, PNL şi PDL.

Iliescu a spus că, dincolo de deosebirile esenţiale doctrinare între PSD şi PNL, legate de viziunea asupra raportului stat-piaţă, public-privat, cele două partide pot găsi şi platforme comune.

"Mai grav este cu PDL, care a pierdut fizionomia de partid, schimbându-şi culoarea politică peste noapte fără nicio remuşcare. (...) Care este crezul lor? În ce valori cred ei? (...) Demagogia populistă este tot ceea ce caracterizează acest partid, nimic altceva. Iar Traian Băsescu este principalul factor perturbator, ca un Don Quijote cu Rosinanta sa care este PDL şi se luptă cu morile de vânt şi din ţară şi din afara ei", a afirmat preşedintele de onoare al PSD.

El a apreciat că social-democraţii trebuie să dea, la alegerile locale, semnalul schimbării radicale şi al revenirii la normalitate, care ar consta, în opinia sa, în reluarea guvernării PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici