Iliescu: Reuniunea de la Poiană e nepotrivită şi nestatutară, are doar caracter privat, amical

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că reuniunea social-democraţilor de la Poiana Braşov este „nepotrivită”, întrucât devansează întâlnirea unui organism statutar, respectiv CExN, de luni, el apreciind că, în aceste condiţii, ea are un caracter privat.

29 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Reuniunea de la Poiană e nepotrivită şi nestatutară, are doar caracter privat, amical

Iliescu: Reuniunea de la Poiană e nepotrivită şi nestatutară, are doar caracter privat, amical (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Iliescu a subliniat că nu a fost invitat la întâlnirea de la Poiana Braşov şi că nu ştie ce temei şi ce bază are această reuniune sau care sunt criteriile după care unii participă, iar alţii nu.

Preşedintele de onoare al PSD a opinat că este "nepotrivit" ca un organism statutar să se întâlnească într-un cadru privat, cu câţiva lideri, devansând astfel reuniunea statutară deja anunţată.

Iliescu a spus că deciziile statutare se vor lua luni, la Comitetul Executiv, când vor fi prezenţi toţi lideri şi vor discuta într-un cadru statutar.

"Nu ştiu ce temei şi ce bază are reuniunea de la Poiana Braşov. Eu nu am fost invitat acolo. Nu ştiu după ce criterii participă unii şi alţii nu. Noi aveam convocată o şedinţă de Birou Permanent luni dimineaţă şi un Comitet Executiv după-amiază, în care urmeză să stabilim împreună ce vom face mai departe. Aşa că mi se pare total nepotrivit să se lanseze tot felul de idei la o reuniune restrânsă a câtorva. E nepotrivit pentru momentul actual", a spus Iliescu, comentând reuniunea de la Poiana Braşov şi propunerea avansată în această reuniune ca data Congresului PSD să fie fixată pentru 20 februarie.

Iliescu a subliniat că luni, la Comitetul Executiv Naţional, social-democraţii vor discuta într-un cadru statutar.

"La Poiana Braşov este o reuniune amicală, înţeleg, de week-end, nu este o reuniune statutară. Nici nu vreau să mă pronunţ asupra unor păreri pur şi simplu personale ale unora şi ale altora", a adăugat preşedintele de onoare al PSD.

Întrebat ce părere are de faptul că la Braşov au fost prezenţi 39 de lideri de filiale, membri ai Comitetului Executiv, Iliescu a spus: "Indiferent. Nu are nicio bază statutară reuniunea de la Braşov. Este, înţeleg, o reuniune amicală, între nişte oameni care au decis să se întâlnească în week-end, în timp ce este convocat un BPN luni dimineaţă şi un Comitet Executiv luni după-amiză, unde vor veni toţi membrii Comitetului Executiv şi unde discutăm într-un cadru statutar organizat".

"Este nepotrivit să se devanseze o întâlnire a unui organism statutar printr-o întâlnire privată a unor lideri", a subliniat Iliescu.

"Se agită lumea în jurul unei reuniuni care vrea să fie una amicală, de week-end, la munte, să respire aer liber, aer curat. Aia e altceva. Întâlnirea statutară va avea loc luni, şi atunci, la partid, ne înţelegem şi discutăm într-un cadru statutar de partid. Este nepotrivit când se adună un organism statutar să se întâlnească într-un cadru privat cu cuţiva lideri", a conchis preşedintele de onoare al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici