Iliescu: Sunt nemulţumit de decizia CExN privind votul pe echipe

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că este nemulţumit de decizia CExN privind alegerea conducerii partidului prin vot pe listă, el apreciind că ideea de echipă îl priveşte pe viitorul lider al partidui, iar social-democraţii trebuie să facă echipa partidului.

8 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Sunt nemulţumit de decizia CExN privind votul pe echipe

Iliescu: Sunt nemulţumit de decizia CExN privind votul pe echipe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este mulţumit de deciza CExN privind alegerea viitoarei conduceri a PSD pe listă, Iliescu a spus: "Nu. Majoritatea a pledat pentru sistemul de vot în echipă. Mie mi se pare periculos acest lucru pentru unitatea partidului. Ideea de echipă înseamnă preşedintele viitor, ori noi trebuie să facem echipa partidului".

Întrebat dacă se mai poate schimba ceva, Iliescu a spus: "Congresul este suveran, încă mai poate să delibereze".

Solicitat să comenteze decizia lui Adrian Năstase de a se retrage din cursa pentru şefia PSD, Iliescu a spus: "Da, deocamdată. Am văzut".

CExN al PSD a adoptat cu 42 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri amendarea Statutului astfel încât viitoarea conducere să fie aleasă de Congres o pe listă care să conţină preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul general, vicepreşedinţii şi membrii BPN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici