În timp ce unii elevi sunt în bănci, în prima zi de şcoală, alţii protestează în faţa Ministerului Educaţiei

  • Mai mulţi elevi s-au strâns în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a-şi cere drepturile
  • 25.000 de elevi au semnat petiţia Declic, prin care îi spun Monicăi Anisie ce doresc
  • Elevii au adus porcuşori zburători, simbolul promisiunilor Ministerului
3335 afișări
Imaginea articolului În timp ce unii elevi sunt în bănci, în prima zi de şcoală, alţii protestează în faţa Ministerului Educaţiei

Sursă foto: realitatea.net

Unii elevi nu sunt în bănci, în prima zi de şcoală, ci în faţa Ministerului Educaţiei. Elevii protestează, în mod atipic, cu porcuşori zburători. Ei vor să atragă atenţia Monicăi Anisie că exact aşa arată promisiunile făcute pentru acest început de an şcolar.

Elevii vor veni pe parcursul zilei, până la 16.00. Un reprezentant al Ministerului a anunţat că Monica Anisie va discuta cu elevii şi reprezentanţii Declic.

Declic a lansat şi o petiţie, „Ţară, ţară, vrem laptopuri pentru şcoala online”, semnată de 25.000 de persoane, pe care o vor înmâna ministrului. Ei şi-au exprimat acolo nemulţumirile şi cererile: vor tablete, internet şi educaţie de calitate. Ei au vorbit deja cu Monica Anisie, dar au fost aduse aceleaşi scuze: „Ministerul nu are nicio vină, ONAC a făcut achiziţia”.

Oana, membru Declic: Mesajul  nostru este că dreptul la educaţie e un drept scris în Constituţie şi nu ar trebui să depindă de un laotop sau o tabletă.

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor:  Ministerul Educaţiei şi-a luat angajamentul de a achiziţiona tablete pentru copii. Timpul promisiunilor electorale a trecut, avem nevoie de acţiune. Elevii din România au nevoie de acţiune şi acces la educaţie de calitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici