Încă doi susţinători ai proiectul lui Rădulescu, ce abrogă articolul din Codul Penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, îşi retrag semnăturile. Care sunt motivele invocate

Deputatul PSD Costel Lupaşcu a anunţat, vineri, că îşi retrage semnătura de pe proiectul lui Cătălin Rădulescu care instituie prag de 200.000 lei la abuz şi abrogă articolul referitor la folosirea funcţiei în scop sexual, arătând că, în forma iniţială, acesta nu avea prevederi controversate.

1145 afișări
Imaginea articolului Încă doi susţinători ai proiectul lui Rădulescu, ce abrogă articolul din Codul Penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, îşi retrag semnăturile. Care sunt motivele invocate

Încă un deputat îşi retrage semnătura de pe proiectul lui Rădulescu: Contravine convingerilor mele

„Astăzi am solicitat secretariatului general al Camerei Deputaţilor să îmi retragă semnătura de pe propunerea legislativă a domnului deputat Cristian Rădulescu. Forma care mi-a fost prezentată când mi s-a solicitat sprijinul nu conţinea prevederile controversate care au apărut în versiunea finală şi care contravin total convingerilor mele politice şi morale”, a precizat Lupaşcu pe Facebook, el transmiţând şi un comnicat de presă în acest sens.

Lupaşcu a arătat că i s-a spus la momentul semnării că legea va debloca administraţia locală.

„Pot fi de acord că nu e normal ca primarii să stea mereu cu teama că pot ajunge la închisoare pentru că au cumpărat hârtie igienică mai scumpă cu 2 lei. Dar când vorbim de un prag de 200.000 euro pentru incriminarea abuzului în serviciu suntem în cu totul altă poveste şi nu pot accepta aşa ceva. La fel nu pot accepta sub nicio formă abrogarea infracţiunii privind folosirea abuzivă a funcţiei publice în scop sexual şi nu văd nicio legătură între acest amendament şi deblocarea sistemului administrativ din România, despre care mi s-a vorbit când mi s-a cerut semnătura”, a adăugat deputatul PSD.

El a arătat că nu poate susţine astfel de prevederi şi va vota împotriva lor dacă „vor mai exista astfel de tentative de a le introduce pe furiş în dezbaterea parlamentară”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că îşi va retrage propunerea legislativă care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz şi abrogă articolul din CP referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Cu toate acestea, unele prevederi pot rămâne sub formă de amendamente.

Anterior, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a anunţat că îşi retrage semnătura de pe acest proiect, ca şi de pe cel privind funcţionarii publici, pe care le-a criticat vehement, şi el arătând că "una s-a discutat, alta s-a depus în Parlament".

Şi deputatul Silviu Macovei îşi retrage semnătura de pe proiectul lui Rădulescu

Deputatul PSD Iaşi Silviu Macovei anunţă că îşi retrage semnătura de pe proiectul lui Cătălin Rădulescu care instituie prag de 200.000 lei la abuz şi abrogă articolul referitor la folosirea funcţiei în scop sexual. Parlamentarul îşi retrage semnătura după ce a văzut reacţiile opiniei publice.

Silviu Macovei arată, într-un comunicat transmis vineri, că motivul pentru care a semnat proiectul a fost faptul că orice iniţiativă trebuie supusă dezbaterii publice şi că semnătura sa nu înseamnă automat votarea acelui act.

”După cum am declarat şi în zilele anterioare, motivul pentru care semnătura mea ca deputat PSD apare pe iniţiativa deputatului Cătălin Rădulescu este acela că orice iniţiativă trebuie supusă dezbaterii publice. Semnătura pentru o iniţiativă nu înseamnă automat votarea acelui act şi nici nu înseamnă că nu mai poate fi modificat. De altfel, opinia mea a fost fermă de la început că acele propuneri nu vor rămâne în forma iniţială”, se arată în comunicatul deputatului ieşean.

Silviu Macovei anunţă că a luat această decizie după ce a văzut reacţiile opiniei publice.

”După cum am văzut cu toţii în aceste zile, opinia publică a fost vehementă contra acelor propuneri ale deputatului Cătălin Rădulescu. Luând în considerare cu toată seriozitatea opiniile exprimate public, am decis retragerea semnăturii mele faţă de această iniţiativă. Doresc să reafirm faptul că democraţia se referă la dreptul fiecăruia de a propune şi a oricui de a nu fi de acord cu acele propuneri, iar singura cale de a evita erori majore este dialogul şi dezbaterea", susţine Macovei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici