Încep să cadă fiefurile PSD. Numărătoare paralelă partide - PSD a pierdut alegerile în Vrancea/ PSD, bătut în Vaslui de Alianţa 2020/ Înfrângere istorică la Craiova

PSD a pierdut alegerile europarlamentare în judeţul Vrancea, potrivit numărătorilor paralele a partidelor, deşi liderul social-democraţilor, Marian Oprişan, i-a cerut demisia liderului partidului, Liviu Dragnea, pentru rezultatele slabe obţinute la nivel naţional.

21142 afișări
Imaginea articolului Încep să cadă fiefurile PSD. Numărătoare paralelă partide - PSD a pierdut alegerile în Vrancea/ PSD, bătut în Vaslui de Alianţa 2020/ Înfrângere istorică la Craiova

Încep să cadă fiefurile PSD. Numărătoare paralelă partide - PSD a pierdut alegerile în Vrancea

Potrivit numărătorilor paralele făcute de partide, în Focşani, PSD a obţinut doar 8.290 de voturi (21,82 %), faţă de PNL, care a obţinut 10.843 voturi (28,55 %). De asemenea, USR a primit 8.092 voturi (21,30 %).

Situaţia pe judeţ (după numărarea a 90% din voturi) era următoarea: PNL - 51.835 de voturi, PSD - 42.072 de voturi, USR - 17.464 de voturi, respectiv PNL - 37,5 %, PSD - 30 %, USR - 12 %.

Potrivit estimărilor formaţiunilor politice, PNL a câştigat în toate localităţile din Vrancea în care are primari PNL, cu excepţia Băleştiului, adică Focşani, Adjud, Odobeşti, Bordeşti, Câmpineanca, Fitioneşti, Garoafa, Goleşti, Dumbrăveni, Milcovul, Năneşti, Popeşti, Rugineşti, Sihlea, Suraia, Tănăsoaia, Vânători, Vidra şi Vulturu, toate aceste localităţi fiind conduse de primari PSD (situaţie specială la Băleşti unde nu este primar).

Cu toate acestea, vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, a declarat, duminică seara, la ieşirea din sediul PSD, că i-a cerut personal demisia lui Liviu Dragnea, iar acesta i-a răspuns că o să se mai gândească. În opinia liderului PSD Vrancea, ar trebui convocat în zilele următoare un CEx pentru a discuta rezultatele alegerilor.

Marian Oprişan a declarat că ceea ce spune Liviu Dragnea, după estimările rezultatelor la alegerile europarlamentare, de 25%, "nu mai interesează pe nimeni". El a precizat că în acest moment "luxul şi prostia se plătesc".

De asemenea,. Marian Oprişan a transmis o scrisoare deschisă pe Facebook, în care cere demisia lui Liviu Dragnea:

"Liviu Dragnea sa demisioneze!

Prieteni,

Cifrele de la ieşirea din secţiile de vot, dar şi sentimentul general al electoratului ne dau măsura eşecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal şi a unor calcule meschine, Dragnea a reuşit să compromită încrederea covârşitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului şi incompetenţei servile, pe poziţia a doua sau chiar a treia în unele oraşe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum şi în majoritatea secţiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!

Cu toată campania mediocră a opoziţiei, cu toată creşterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat aşteptările alegătorilor noştri. Social democraţia are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar şi de curajul de a spune lucrurilor pe nume şi de mintea de a face ce trebuie”.

PSD, bătut în Vaslui de Alianţa 2020

Alianţa 2020 USR PLUS a câştigat alegerile europarlamentare în oraşul Vaslui, fieful liderului organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, Gheorghe Buzatu, dar şi în Bârlad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că rezultatul votului de la europarlamentare ar trebui să îi facă pe cei de la PSD să înţeleagă că trebuie să se schimbe.

„Este extraordinară această victorie în faţa PSD, mai ales în municipiul Vaslui, reşedinţă de judeţ, care m-a entuziasmat. Cred că cei de la PSD au înţeles acum că nu fac ceea ce trebuie şi că ori se schimbă, ori pleacă acasă. Mă bucură şi mă onorează rezultatul pe care l-a obţinut Alianţa 2020 USR PLUS la aceste alegeri şi cred că este un semnal că cetăţenii au speranţă şi îşi pun bazele în noi. Alianţa 2020 USR PLUS a obţinut cele mai multe voturi în cele mai mari oraşe din judeţul Vaslui, şi anume Bârlad şi Vaslui”, a spus Botez.

Acesta consideră că în campania pentru europarlamentare, USR PLUS a prezentat în oferta electorală oameni tineri şi competenţi, aspect care a contat foarte mult pentru electorat.

Potrivit rezultatelor după numărarea voturilor din 535 din cele 536 de secţii din judeţul Vaslui, prezentate de USR, Alianţa 2020 USR PLUS s-a clasat pe primul loc în oraşul Vaslui şi a obţinut 26,96% (6.965 voturi), depăşind PSD, care a înregistrat 24% (6.201 voturi). Asta în condiţiile în care, la alegerile locale din 2016, primarul municipiului, Vasile Pavăl (PSD), a câştigat scrutinul cu 75,9%.

În municipiul Bârlad, USR PLUS s-a clasat, de asemenea, pe primul loc, cu 28,39 % (7.003 voturi), în faţa PSD, care a avut 23,11 % (5.699 voturi).

Totuşi, PSD a câştigat alegerile la nivelul judeţului Vaslui, cu 30,51%, devasând USR PLUS, care s-a clasat pe locul trei, cu 18,14%, locul secund fiind ocupat de PNL, cu 26,50%.

PSD, înfrânt la Craiova

Potrivit datelor prezentate de preşedintele USR Dolj, Claudiu Prisnel, bazate pe numărătoarea paralelă a voturilor, Alianţa USR PLUS are 34.790 de voturi, PSD are 31.153 voturi, iar PNL 25.055 voturi.

„Este prima dată când o forţă politică nouă câştigă Craiova. Ni s-a spus că este imposibil, că nu putem să batem PSD aici, şi am învins, am luat 35.000 de voturi. Alianţa 2020 USR PLUS va da viitorul primar al Craiovei. Victoria nu este a noastră, este a craiovenilor care au votat schimbarea. Craiovenii au ales speranţa în locul fricii de PSD. Craiovenii au ales un alt fel de a face politică”, a declarat Cluadiu Prisnel.

La alegerile parlamentare din 2016, PSD obţinea în judeţ peste 60 la sută din voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici