Închisoarea de weekend şi cea la domiciliu | PNL a sesizat CCR privind măsurile alternative de executare a pedepselor

Partidul Naţional Liberal a sesizat luni Curtea Constituţională cu privire la legea ce vizează măsurile alternative de executare a pedepselor, sesizarea urmând să fie comasată cu cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi discutată în data de 30 mai.

226 afișări
Imaginea articolului Închisoarea de weekend şi cea la domiciliu | PNL a sesizat CCR privind măsurile alternative de executare a pedepselor

PNL a sesizat CCR privind măsurile alternative de executare a pedepselor

"PNl a luat decizia de a ataca la CCR legea privind regumul alternativ al pedepselor", a anunţat luni Ludovic Orban, preşedintele PNL.

În sesizarea către Curte, PNL arată "Încălcarea principiului bicameralismului dedus dispoziţiilor art. 61 alin.(2) şi ale art.75 din Constituţia României, prin adoptarea în camera decizională a unei forme cu un conţinut juridic având deosebiri majore între forma adoptată în prima cameră sesizată, Senatul României, şi forma adoptată de Camera Deputaţilor, pe de o parte, şi existenţa unei configuraţii semnificativ diferite între forma adoptată de Senatul României, primă cameră sesizată, şi configuraţia actului normativ adoptat de camera decizională, Camera Deputaţilor, pe de altă parte".

Totodată sesizarea menţionează că se naşte o contradicţie legislativă între actul normativ criticat şi Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Sesizarea PNL va fi discutată în acelaşi timp cu cea a ICCJ, formulată în 26 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici