Ce spune Liviu Dragnea despre retragerea lui Mugur Isărescu de la BNR

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, referitor la anunţul guvernatorului BNR Mugur Isărescu privind retragerea din fruntea Băncii Naţionale a României din 2019, că poate totuşi se va răzgândi şi că va avea susţinerea sa, aşa cum a fost şi în trecut.

9435 afișări
Imaginea articolului Ce spune Liviu Dragnea despre retragerea lui Mugur Isărescu de la BNR

Ce spune Liviu Dragnea despre retragerea lui Mugur Isărescu de la BNR

"Vedem până la anul. De ce nu ar rămâne? I-am şi spus-o (n.r.: că îl va susşine pe Mugur Isărescu) ca şi în anii precedenti, şi atunci când a fost atacat violent. Nu am de ce să îmi schimb opinia", a declarat Liviu Dragnea.

După aproape 29 de ani în fruntea BNR, Mugur Isărescu a anunţat luni că din 2019 nu va mai ocupa funcţia de guvernator.

Cât priveşte întâlnirea din biroul său de săptămâna trecută, dintre Mugur Isărescu şi Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea a afirmat că au preferat această formulă ca să nu se vadă doi câte doi şi că ştia atunci de decizia care urma să fie luată de BNR privind majorarea dobânzii-cheie.

"Ne-au şi spus (n.r. BNR) că era decizia luată a si explicat de ce e luată decizia, a şi spus că se va interpreta că cu toate că a fost intalnirea se va lua decizia", a mai spus Dragnea.

Isărescu: Întrebarea dacă mai vreau să fiu guvernator nu este, acum, de actualitate

Întrebat de jurnalişti dacă va mai fi guvernator începând din luna mai 2019, când îi expiră mandatul, Mugur Isărescu a răspuns în glumă „Nu mai pot, am 70 de ani”, după care a precizat că întrebarea respectivă „nu este, acum, de actualitate”, mai importantă fiind credibilitatea băncii centrale.

„Nu mai pot, am 70 de ani... Această întrebare nu este, acum, de actualitate. De actualitate este credibilitatea Băncii Naţionale, ca instituţie”, a declarat Mugur Isărescu, în cadrul unui briefing de presă care a urmat după şedinţa de politică monetară a conducerii BNR.

După briefing, în cadru informal, Mugur Isărescu a fost întrebat şi care ar fi profilul persoanei care i-ar putea succeda în poziţia de guvernator şi a răspuns, tot în glumă, „să aibă 70 de ani, 28 de ani de experienţă...” (el are 28 de ani de când este guvernatorul Băncii Naţionale, cu excepţia unui an în care a fost premier).

Banca Naţională a României (BNR) a decis luni majorarea dobânzii-cheie de politică monetară, de la 2,25% la 2,5%, majorarea facilităţii de depzit acordată băncilor comerciale, de la 1,25% la 1,5%, şi majorarea facilităţii de creditare de la 3,25% la 3,5%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici