Iniţiativa Gabrielei Firea prin care cei care împart maşina să-şi ducă copiii la şcoală primesc 500 lei, anulată

Tribunalul Bucureşti a decis în primă instanţă anularea unei decizii care prevedea că locuitorii din Ilfov care lucrează în Bucureşti sau îşi duc copiii la şcoală cu maşina ar putea primi lunar 500 de lei pentru benzină, dacă sunt de acord să îşi împartă autoturismul cu alţi vecini.

331 afișări
Imaginea articolului Iniţiativa Gabrielei Firea prin care cei care împart maşina să-şi ducă copiii la şcoală primesc 500 lei, anulată

Iniţiativa Gabrielei Firea prin care cei care împart maşina să-şi ducă copiii la şcoală primesc 500 lei, anulată de Tribunal

„Tribunalul Bucureşti a decis în primă instanţă anularea Hotărârii de Consiliu General a Municipiului Bucureşti nr. 790/22.11.2018 - privind aprobarea programului <Stimularea mobilităţii şi descongestionarea traficului din Municipiul Bucureşti>.

Actul a fost anulat în urma sesizării instanţelor de către organizaţiile CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi ActiveWatch. Cele două organizaţii au arătat în instanţă că proiectul de act normativ a fost votat în cadrul Consiliului General fără a fi fost supus dezbaterii publice, aşa cum o cere legislaţia în vigoare.

Mai mult, pentru acest proiect de hotărâre de Consiliu General, mai multe organizaţii non-guvernamentale au solicitat în scris organizarea unei dezbateri publice. Deşi proiectul de hotărâre a suscitat mult interes din partea publicului, reprezentanţii Primăriei Generale nu au dat curs solicitării noastre şi au decis să supună acest proiect votului Consiliului General fără respectarea normelor minime de implicare a cetăţenilor şi de transparenţă decizională”, transmite ActiveWatch într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, mai puţin de 5% dintre proiectele de acte normative sunt supuse dezbaterii publice, cu excepţia Planurilor de Urbanism.

„Am ales să apelăm la instanţă pentru a demonstra că această strategie de ocolire a transparenţei decizionale contravine prevederilor legale. Atragem deci atenţia că, prin confirmarea lipsei de transparenţă în cazul punctual al acestui proces, se confirmă că înţelegerea autorităţii locale cu privire la transparenţa decizională este una eronată şi a avut consecinţe grave de-a lungul celor patru ani de mandat.

Practic, prin această strategie de luare a deciziilor în absenţa vocii cetăţenilor, primarul general al Municipiului Bucureşti şi Consiliul General au condus instituţia şi au proiectat oraşul ignorând, în majoritatea cazurilor, opinia şi feedbackul utilizatorului de oraş şi <finanţatorului> autorităţii publice, adică cetăţeanul”, mai arată ActiveWatch.

Hotărârea, adoptată la iniţiativa Garielei Firea, prevedea că vecinii care merg în Bucureşti în aceeaşi zonă la serviciu sau au copiii la şcoală pe un traseu comun pot împărţi o maşină şi le va fi decontat combustibilul până la 500 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici