Întâlnirea PNL-UDMR pentru discutarea situaţiei politice

Liderii PNL s-au întâlnit, luni după-amiază, cu lideri ai UDMR pentru a discuta despre situaţia creată în urma alegerilor prezidenţiale, în sensul reconfirmării acordului politic de colaborare convenit înaintea turului doi de scrutin şi pentru a analiza situaţia politică.

21 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea PNL-UDMR pentru discutarea situaţiei politice

Întâlnirea PNL-UDMR pentru discutarea situaţiei politice (Imagine:Szavuj Attila/ Mediafax Foto)

Surse liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că liderii PNL Ludovic Orban, Radu Stroe şi Relu Fenechiu s-au întâlnit, luni după-amiază, cu lideri ai UDMR, pentru a reconfirma acordul politic încheiat înaintea turului al doilea al prezidenţialelor.

"Se va discuta şi despre soluţiile politice posibile pentru formarea unui Guvern care să scoată România din criză", au declarat sursele menţionate.

PNL şi UDMR au semnat, în 24 noiembrie, un protocol de colaborare în care se menţionează că ambele formaţiuni politice vor acţiona împreună pentru susţinerea unui candidat la funcţia de preşedinte al statului şi vor participa împreună la formarea noului guvern.

În acord se arăta că PNL şi UDMR vor acţiona împreună pentru susţinerea desemnării lui Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului, pentru asigurarea unei guvernări stabile, susţinută de o majoritate parlamentară transparentă.

Alte obiective prevăzute în protocol erau elaborarea unui program pentru scoaterea României din criză, demararea reformei constituţionale, continuarea reformelor instituţionale şi legislative, inclusiv în domeniul drepturilor minorităţilor naţionale, continuarea reformei administrative cu scopul descentralizării decizionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici