Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al PE: Românii nu se pot apăra în Parlamentul European. Prezumţia de nevinovăţie nu există

Vicepreşedintele Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu a declarat marţi că românii nu îşi pot apăra ţara în faţa PE, prezumţia de nevinovăţie fiind inexistentă. Acesta susţine că singurii care vor vorbi în faţa PE din partea României va fi premierul Viorica Dăncilă şi şefii grupurilor politice.

801 afișări
Imaginea articolului Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al PE: Românii nu se pot apăra în Parlamentul European. Prezumţia de nevinovăţie nu există

Ioan Mircea Paşcu: Românii nu se pot apăra în Parlamentul European. Prezumţia de nevinovăţie nu există

"Pentru cei care mai sunt încă fascinaţi de modul în care funcţionează democraţia în Parlamentul European: La dezbaterea-provocată artificial-privind România, de miercuri, singurii români care vor vorbi sunt premierul Dăncilă (10 minute, în care intră şi răspunsurile la întrebări) şi Cătălin Ivan (în numele deputaţilor care nu aparţin niciunui Grup politic, el demisionând din Grupul socialist, din care a cerut excluderea PSD, începând cu 1 octombrie). În rest, se prevede să vorbească, în afară reprezentanţilor Comisiei şi Consiliului, doar şefii grupurilor politice, adică Weber, Bullman s.a. România este pusă în discuţie (în PE nu există -prezumtia de nevinovatie-), iar “dreptul la aparare” a fost suspendat, românilor interzicându-li-se să îşi apere ţara (că doar nu ne aşteptăm de la un mincinos patentat, Cătălin Ivan, s-o facă!?) Execuţie în toată regulă!", a afirmat europarlamentarul PSD, Mircea Pascu, marţi pe Facebook.

Acesta a susţinut că presedintele socialiştilor europeni, Udo Bullman, „a câştigat preşedinţia cu ajutorul delegaţiei PSD.

"În ce îl priveşte pe Bullman-care a câştigat preşedinţia grupului socialist exclusiv cu ajutorul delegaţiei PSD-acesta este cel care, la dezbaterea din grup de săptămâna trecută, desfăşurată în prezenţa premierului Dăncilă, i-a dat cuvântul un timp dublu lui Cătălin Ivan, care a minţit de la un capăt la altul, pentru a denigra România! Motivul? Că pleacă din grup! Aşa arată lucrurile astăzi, să vedem ce va rămâne până în ziua dezbaterii", a adăugat Paşcu.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situaţia din România, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate".

Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiţi ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieşind că aceştia au fost paşnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit şocat când protestatarii au fost bătuţi atunci în Piaţa Victoriei.

Pe 3 octombrie va avea loc în plenul Parlamentul European o dezbatere pe marginea protestelor violente din 10 august şi a statutului de drept în România, discuţie la care cutuma europeană prevede invitarea premierului ţării respective, în acest caz Viorica Dăncilă.

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX că în a doua săptămână a lunii octombrie, preşedintele Klaus Iohannis va susţine un discurs despre viitorul Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg e programat Iohannis să susţină un discurs. Acesta este şi motivul deciziei PE de a amâna adoptarea rezoluţiei, au adăugat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici