Ioan Rus şi Vasile Dâncu au demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD (video)

Vicepreşedinţii PSD Ioan Rus şi Vasile Dâncu au demisionat, marţi, din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, mai puţin din partid.

47 afișări
Imaginea articolului Ioan Rus şi Vasile Dâncu au demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD (video)

Ioan Rus şi Vasile Dâncu au demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD

Ioan Rus a demisionat din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, Vasile Dâncu din cea din preşedinte al PSD Cluj şi vicepreşedinte la nivel naţional.

De asemenea, Vasile Puşcaş şi-a anunţat şi el demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al PSD.

Într-un comunicat de presă transmis, marţi dimineaţă, Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş arată că i-au transmis preşedintelui PSD Mircea Geoană "spre luare la cunoştinţă" demisiile individuale din toate funcţiile deţinute în PSD, la nivel central şi local.

Cei trei precizează că rămân membri ai PSD şi că vor continua să promoveze în România social democraţia modernă, de tip vest-european.

Rus, Dâncu şi Puşcaş anunţă, totodată, că fundaţia "Institutul Social Democrat din Transilvania", ai cărei membri fondatori sunt, "va constitui cadrul în care îşi vor dezvolta propriile proiecte social-democrate".

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că demisiile lui Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş îl afectează ca om şi ca lider al partidului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în urmă cu zece zile, dizolvarea conducerilor filialelor PSD care au obţinut un scor de sub 20% la alegerile locale, printre acestea figurând şi organizaţia PSD Cluj.

Vasile Dâncu, preşedinte al PSD Cluj, a arătat că decizia CExN este nestatutară, el precizând că aşteaptă ca, la reuniunea Consiliului Naţional de vineri, aceasta să fie abrogată.

BPN al PSD a decis, luni, potrivit preşedintelui Mircea Geoană, că decizia CExN a fost una statutară, nefiind necesară validarea ei de către Consiliul Naţional.

Dâncu a avut, totodată, în urma deciziei CExN, un schimb dur de replici, prin intermediul presei, cu preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Reacţiile lui Dâncu au pornit după afirmaţiile lui Ion Iliescu, potrivit căruia "munca politică de substanţă nu înseamnă să stai şi să sugi din deget, emiţând fraze teoretice".

Totodată, Dâncu i-a luat în vizor, pe blogul personal, şi pe preşedinţii de consilii judeţene care "se visează miniştri", respectiv Nicuşor Constantinescu, Liviu Dragnea şi Marian Oprişan, pe care îi consideră artizanii deciziilor CExN.

Plecat fiind din ţară, Geoană a făcut un apel la Iliescu şi Dâncu să înceteze şi să se concentreze pe câştigarea alegerilor parlamentare.

Şi în urmă cu aproximativ un an Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte, din cauza unor divergenţe avute cu preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, dar a revenit ulterior asupra demisiei. Tot atunci a demisionat şi Vasile Puşcaş din funcţia de vicelider al grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici