Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre sancţiunile care vor fi luate împotriva Rusiei

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, marţi, cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancţiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internaţional de către Rusia.

Imaginea articolului Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre sancţiunile care vor fi luate împotriva Rusiei

Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre sancţiunile care vor fi luate împotriva Rusiei

„Am avut un apel consecvent cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancţiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internaţional de către Rusia, care a dus la escaladarea gravă a situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Şeful statului a discutat marţi şi cu omologul polonez, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei.

România condamnă cu fermitate recunoaşterea de către Rusia a zonelor Doneţk şi Lugansk din Ucraina ca independente, a transmis luni preşedintele României, Klaus Iohannis. El spune că este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional: „Susţinem ferm suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici