Iohannis a promulgat deja legea privind starea de alertă. Aceasta va intra în vigoare luni

  • Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind starea de alertă
  • Legea va intra în vigoare luni, 18 mai
  • Starea de alertă a fost deja instituită de CNSU, organism condus de Ludovic Orban, începând de vineri
33249 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat deja legea privind starea de alertă. Aceasta va intra în vigoare luni

Iohannis a promulgat deja legea privind starea de alertă. Aceasta va intra în vigoare luni

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, care conţine prevederile legate de starea de alertă.

Legea urmează să intre în vigoare la trei zile de la promulgare. Liberalii ar fi vrut ca scurteze termenul de intrare în vigoare, deşi art. 78 din Constituţie prevede clar că acesta nu poate fi mai mic de trei zile.

Ce este starea de alertă în România

Starea de alertă a fost instituită de CNSU, organism condus de premierul Ludovic Orban. Hotărârea CNSU prevede unele restricţii ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, instituite în baza unei ordonanţe de urgenţă, deşi CCR a declarat acest lucru neconstituţional. Astfel, cei care vor să iasă din localitate o vor putea face doar pentru urgenţe şi pentru asta vor avea nevoie de o declaraţie pe propria răspundere.

Printre motivele pentru care românii se pot deplasa în alt judeţ se numără: deplasare în interes profesional, inclusiv între locuinţă, gospodărie şi locul de desfăşurare a activităţii, deplasare în scop umanitar, voluntariat, deplasare pentru realizare de activităţi agricole, deplasare pentru comercializare de produse agroalimentare de către producători agricoli, deplasare pentru îngrijirea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de docimente necesare pentru obţinerea unor drepturi, deplasare pentru tratament, pentru îngrijirea unei rude, asistenţa persoanelor vârstnice sau decesul unui membru în familie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici