Iohannis a schimbat câteva cuvinte cu Obama: Parteneriatul cu SUA este foarte bun

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii de români de la Washington, că, în cadrul parteneriatului strategic cu SUA, colaborarea în domeniul securităţii este "chiar foarte, foarte bună", dar că este loc de îmbunătăţirea relaţiilor economice.

1756 afișări
Imaginea articolului Iohannis a schimbat câteva cuvinte cu Obama: Parteneriatul cu SUA este foarte bun

Iohannis a schimbat câteva cuvinte cu Obama: Parteneriatul cu SUA este foarte bun (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Dacă la partea politică, după cum am spus, stăm extraordinar de bine, în zona militară şi a colaborării în domeniul securităţii stăm foarte bine. Avem foarte multe programe comune, militarii de la noi cu militarii americani au în acest an cred că peste 100 de exerciţii comune. În domeniul securităţii, colaborarea este chiar foarte, foarte bună. Şi, în fine, în domeniul trei, economic, aici cred că mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai bună, mai este loc foarte mult pentru investitori americani în România, dar, recunosc, mie mi-ar place să avem şi investitori români în America", a spus sâmbătă preşedintele la întâlnirea cu românii din diaspora.

Iohannis a menţionat că a avut întâlniri "foarte bune" şi că a schimbat câteva cuvinte cu preşedintele Barack Obama, cu vicepreşedintele Joe Biden, şi cu secretarul de stat John Kerry. "Una peste alta, a fost o dovadă a faptului că România şi cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strâns, foarte bun şi cu o perspectivă foarte frumoasă", a spus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este "extrem de important pentru noi" şi că "ne preocupă" toate cele trei componente: politică, militar-securitară şi economică.

"Acest Parteneriat Strategic evident că poate să se consolideze şi să crească doar în măsura în care este umplut de conţinut şi este propagat, este dus mai departe, şi aici v-aş ruga să jucaţi rolul pe care mi-ar place să vi-l dau de ambasadori pentru România", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la summitul de la Washington privind securitatea nucleară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici