Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea noilor ambasadori în Moldova, Estonia şi Italia

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele pentru acreditarea noilor ambasadorilor ai României în Moldova, Estonia şi Italia.

1247 afișări
Imaginea articolului Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea noilor ambasadori în Moldova, Estonia şi Italia

Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea noilor ambasadori în Moldova, Estonia şi Italia

Astfel, Daniela Mihaela Cămărăşan a fost acreditată în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Estonia, Daniel Ioniță în Republica Moldova, iar George Gabriel Bologan în Republica Italiană şi în Republica Malta.

Ei au primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite de politică externă la începutul lunii aprilie.

Daniela Mihaela Cămărăşan a deţinut mai multe funcţii în cadrul MAE, printre care şi cea de director de cabinet a fostului ministru Titus Corlăţean.

Daniel Ioniţă a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru afaceri strategice la MAE în decembrie 2014 şi este diplomat de carieră. Şi-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la ataşat la ministru plenipotenţiar. Ioniţă a fost ambasador în Norvegia. De asemenea, are experienţă în negocieri internaţionale, fiind parte a delegaţiei oficiale care a negociat Acordul bilateral cu SUA referitor la participarea României la sistemul de apărare antirachetă. Din decembrie 2006 până în septembrie 2010 a asigurat conducerea Direcţiei NATO, transformată ulterior în Direcţia Politici de Securitate şi a răspuns de agenda politică a Summit-ului NATO de la Bucureşti.

George Gabriel Bologan, propus ambasador în Italia, Malta şi San Marino, a fost rechemat de Iohannis în martie de la Milano, din postul de consul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici