Iohannis: Am convenit că după alegeri vom evalua şi hotărî dacă e bine sau nu să mergem mai departe

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în discuţiile cu formaţiunile politice, s-a convenit ca, dacă va ajunge în funcţia de premier, să o asigure până după alegeri, după care se va evalua performanţa eventualului guvern şi se va hotărî dacă este bine sau nu să meargă mai departe.

21 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Am convenit că după alegeri vom evalua şi hotărî dacă e bine sau nu să mergem mai departe

Iohannis: Am convenit că după alegeri vom evalua şi hotărî dacă e bine sau nu să mergem mai departe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primarul Sibiului a fost întrebat, miercuri seară, la Realitatea TV, dacă a existat, în discuţiile pe care le-a avut cu formaţiunile care îl susţin pentru funcţia de premier, vreo propunere în legătură cu prelungirea acestui mandat după alegerile prezidenţiale.

"Am convenit că, în situaţia în care voi ajunge să conduc un guvern acum, în această perioadă, să fac acest lucru până după alegeri, după care împreună vom evalua performanţa acestui guvern şi vom hotărî dacă este bine să meargă mai departe sau dacă nu este bine", a spus el.

Klaus Iohannis a mai declarat că, la discuţiile de miercuri, unde a fost invitat, a ascultat argumentele celor cu care s-a întâlnit, care l-au convins şi a acceptat, cel puţin în această fază, să devină un posibil candidat.

El a menţionat că nu este tehnocrat, ci independent politic.

PSD+PC, PNL, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale au convenit susţinerea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, ca premier.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu a respins posibilitatea ca Iohannis să devină prim-ministru, în condiţiile în care opţiunile sale se îndreaptă totuşi către alte soluţii.

"Dar nu am respins din capul locului o astfel de propunere numai pentru că vine de la PSD sau PNL sau UDMR", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici