Iohannis apreciază "pasul bun" pe care l-a făcut premierul cu publicarea Platformei România 100, "dar e nevoie de alţi paşi"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Platforma România 100 este un pas bun al premierului Dacian Cioloş, dar că este nevoie şi de alţi paşi, având în vedere că alegerile sunt pentru Parlament, nu pentru Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

419 afișări
Imaginea articolului  Iohannis apreciază "pasul bun" pe care l-a făcut premierul cu publicarea Platformei România 100, "dar e nevoie de alţi paşi"

''Este o platformă de principii şi valori pe care o găsesc bună'', a comentat Iohannis la Cernavodă, la solicitarea jurnaliştilor, adăugând: "Este un pas bun! Partidele se vor putea decide să susţină sau nu această platformă. Dar cred că este nevoie şi de alţi paşi".

Iohannis a afirmat că nu crede că premierul Cioloş "a venit cu această platformă doar să arate lumii că are o gândire sănătoasă".

"Doreşte să arate că este dispus, cel puţin aşa am înţeles eu, să meargă mai departe. Pe ce poziţie depinde în primul rând de alegător. Fiindcă avem, şi vreau să reamintesc, alegeri parlamentare, nu avem alegeri guvernamentale. Acum, pe 11 decembrie, se alege Parlamentul, nu Guvernul. Guvernul se stabileşte ulterior, prin proceduri care mă implică şi pe mine, şi sigur şi partidele politice din Parlamentul care va fi constituit", a adăugat Iohannis.

El a precizat că premierul l-a informat în cadrul întâlnirii săptămânale de luni despre această iniţiativă.

"Am avut o discuţie chiar ieri. Am avut întâlnirea noastră săptămânală şi domnul Cioloş mi-a spus că intenţionează să lanseze această platformă. Sigur, nu am avut o dezbatere pe această platformă Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat şi rămâne şi sper să fie o bază serioasă de discuţii pentru campania electorală", a afirmat Iohannis.

Iohannis a insistat însă că ''este nevoie şi e alţi paşi'', având în vedere că alegerile sunt parlamentare, nu guvernamentale.

Întrebat dacă există "o axă Iohannis - Cioloş - PNL", preşedintele a răspuns: "Asta cu axele ştiţi că sunt un pic reticent în a defini foarte uşor axe. Nu cred că există o axă, dar, cu siguranţă, în România sunt oameni şi partide care cred că e nevoie de o clasă politică curată, de reformarea partidelor politice. Există cu siguranţă mult mai mulţi oameni decât cred unii politicieni care vor să eliminăm corupţia, să avem proceduri transparente şi clare. Şi există ceilalţi, care au un discurs, unii anti-justiţie, unii anti-instituţii, care se luptă cu justiţia, care nu doresc să promoveze transparenţa fiindcă le strică afacerile de familie ş.a.m.d.".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici