Iohannis: Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii

„Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”, spune preşedintele Klaus Iohannis. El spune că nu există o „gaură bugetară”, însă la construirea bugetului pe 2023 a existat o „oarecare supraevaluare a capacităţii de colectare”.

262 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii

Iohannis: Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii

„Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”, spune preşedintele Klaus Iohannis. El spune că nu există o „gaură bugetară”, însă la construirea bugetului pe 2023 a existat o „oarecare supraevaluare a capacităţii de colectare”.

„Este o discuţie în spaţiul public care a luat-o într-o direcţie complet greşită. Situaţia economică a României e bună. Avem creştere economică. Avem dezvoltare cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. Când s-au negociat fondurile europene şi pentru PNRR am fost la Bruxelles unde am negociat. E o oportunitate imensă şi treaba guvernului e să creeze cadrul ca aceşti bani să fie atraşi. Se pare că atunci când s-a construit bugetul pe 2023 a existat o oarecare supraevaluare a capacităţii de colectare. (...) Nu există nicio gaură şi nicio perspectivă de criză. Fiscul trebuie să se mişte un pic mai bine, dar trebuie corectată şi partea de cheltuieli. Nu e nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”, spune Klaus Iohannis.

El adaugă că ideea sa şi a coaliţiei nu e ca România să intre într-un scenariu de austeritate.

„S-a dovedit că austeritatea nu e o soluţie. În consecinţă, nu vor exista tăieri de salarii. Eu vreau ca românii să o ducă mai bine. Oricine spune altceva e în eroare. Ultimul lucru pe care mi-l doresc acum, în prag de sărbători, este să-şi facă românii griji că vor fi daţi afară sau li se vor tăia salariile”, adaugă şeful statului.

El afirmă că Ministerul de Finanţe trebuie să găsească „metode smart pentru a aduce bugetul în limite realizabile”.

„Dacă mai continuă discuţiile cu tăieri de salarii şi alte lucruri, da, putem să vorbim şi de o ţopăială, dar o să am grijă să nu ajungem într-o ţopăială bugetară. Este una ce s-a votat în Parlament, şi apropo am promulgat acea lege şi este altceva ce trebuie făcut pentru a ajusta cheltuielile bugetare. Una este o corectură care s-a făcut în Parlament, alta este o corectură care trebuie făcută de acolo unde s-a greşit în capul locului, de la Finanţe. Dacă au supraevaluat bugetul, acum nu au decât să găsească metode smart pentru a aduce bugetul în limite realizabile”, încheie Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici