Iohannis către ambasadori: Aveţi datoria de a pregăti alegerile. Să nu fie restrâns dreptul la vot

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis miercuri ambasadorilor români că au datoria de a aplica modificările legislative referioare la votul în străinătate astfel încât să se evite restrângeri inadmisibile ale dreptului la vot la alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârşitul anului.

591 afișări
Imaginea articolului Iohannis către ambasadori: Aveţi datoria de a pregăti alegerile. Să nu fie restrâns dreptul la vot

Iohannis către ambasadori: Aveţi datoria de a pregăti alegerile. Să nu fie restrâns dreptul la vot

Preşedintele a spus că insistă asupra chestiunii votului în străinătate, după ce a făcut apel la echilibru şi raţiune în campania electorală, la o întâlnire la Palatul Cotroceni cu şefii misiunilor diplomatice ale României.

"Au loc modificări legislative pentru îmbunătăţirea unor prevederi. Aveţi datoria şi responsabilitatea prioritare, ca şefi de misiuni – dar este o responsabilitate pentru ansamblul ministerului – de a pune corect în aplicare aceste prevederi, de a pregăti adecvat şi în detaliu alegerile parlamentare din străinătate, în conformitate cu competenţele MAE în domeniu, astfel încât să fie evitate restrângeri inadmisibile ale acestui drept constituţional fundamental", a spus preşedintele într-un discurs la Palatul Cotroceni.

Guvernul urmează să adopte miercuri OUG care dă MAE posibilitatea de a dispune înfiinţarea de secţii de vot suplimentare, faţă de cele organizate în misiunile diplomatice. De asemenea, actul normativ va permite românilor din diaspora care vor să voteze prin corespondenţă sau la secţie să se înscrie în registul electoral prin e-mail.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici