Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist laş de la Ambasada din Kabul/ Dăncilă: Atacul, un act de o cumplită cruzime/ Leş: În funcţie de ce e nevoie, suntem la dispoziţie

Preşedintele României Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au condamnat, marţi, atacul terorist de la Kabul, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit.

1939 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist laş de la Ambasada din Kabul/ Dăncilă: Atacul, un act de o cumplită cruzime/ Leş: În funcţie de ce e nevoie, suntem la dispoziţie

Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist laş de la Ambasada din Kabul/ Dăncilă: Atacul, un act de o cumplită cruzime/ Leş: În funcţie de ce e nevoie, suntem la dispoziţie

Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist laş de la Ambasada din Kabul

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacul terorist "laş" care a ucis un diplomat român şi a rănit alt oficial al României. Acesta a reiterat angajamentul profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional.

Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi urez însănătoşire grabnică cetăţeanului român rănit în acelaşi atentat. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional”, arată mesajul preşedintelui Klaus Iohannis transmis, marţi seară, de Administraţia Prezidenţială.

Dăncilă: Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, un act de o cumplită cruzime

"Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit. Acest act de o cumplită cruzime în care au fost ucişi mai mulţi cetăţeni străini şi peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea şi nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaţionali, în lupta împotriva terorismului. Transmit condoleanţe familiei cetăţeanului român care şi-a pierdut viaţa în urma acestui atac, precum şi tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniţi le doresc multă sănătate şi putere pentru a se recupera cât mai rapid. Guvernul României îşi reafirmă sprijinul pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii durabile în Afganistan", a transmis Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Leş, despre atacul din Kabul: În funcţie de ce e nevoie,de avioane de transport,suntem la dispoziţie

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, marţi seară, după atacul terorist din Kabul în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României a murit, iar altul a fost rănit, că instituţia pe care o conduce este pregătită să intervină în funcţie de ce e nevoie.

"Din păcate, se întâmplă astfel de tragedii. În campusul în care-şi desfăşoară activitatea Ambasada României, a avut loc acest atac terorist, îndreptat împotriva unor cetăţeni străini, de data aceasta un cetăţean român a fost ucis, respectiv unul a fost grav rănit. Cetăţeanul român rănit urmează să fie transferat cât mai repede posibil în Europa şi vom vedea care va fi evoluţia stării de sănătate a acestuia. În funcţie de cererile pe care ni le vor da cei de la Ministerul Afacerilor Externe, vom lua deciziile cele mai bune. În funcţie de ce va fi nevoie, de avioane de transport , noi vom fi la dispoziţie astfel încât să putem transfera pe cei răniţi şi să vedem care sunt măsurile de luat pentru ambasadorul decedat", a declarat Gabriel Leş, la Antena 3.

Barna: Atentatul de la Kabul demonstrează că nu ne mai putem permite să lăsăm garda jos

Liderul USR Dan Barna condamnă atentatul de la Kabul în urma căruia un diplomat român a fost ucis iar altul a fost rănit, scriind, pe Facebook, că acest act demonstrează că "nu ne mai putem permite deloc momente în care să lăsăm garda jos".

"Soldaţii şi diplomaţii români care merg în zone de conflict îşi riscă viaţa în fiecare zi alături de aliaţii noştri, dar nu sunt întotdeauna vizibili. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa în atentatul recent de la Kabul, salvând viaţa colegilor săi. Condoleanţe familiei şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Condamn cu fermitate acest atentat şi perpetuarea fenomenului terorist care face în continuare victime. Atentatul de la Kabul demonstrează că nu ne mai putem permite deloc momente în care să lăsăm garda jos, terorismul şi radicalizarea nu ţin cont de nicio regulă a sistemului internaţional. Tocmai din acest motiv nu trebuie să închidem nicio clipă ochii în faţa acestui pericol constant", a transmis Dan Barna marţi seara pe Facebook.

Potrivit lui Barna, combaterea terorismului trebuie să fie o prioritate majoră pentru UE, NATO şi statele membre, precum şi pentru partenerii internaţionali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici