Iohannis: Consultările evidenţiază unitatea noastră şi angajamentul ferm de a găsi soluţii

Consultările evidenţiază unitatea noastră şi angajamentul ferm de a găsi soluţii pentru problemele urgente ale cetăţenilor noştri şi de a consolida Uniunea Europeană, anunţă pe X Klaus Iohannis despre discuţiile cu preşedintele Consiliului European şi premierii Ungariei, Belgiei şi Croaţiei.

172 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Consultările evidenţiază unitatea noastră şi angajamentul ferm de a găsi soluţii

„Discuţii substanţiale privind următoarea Agendă Strategică cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, premierul Viktor Orban, premierul Alexander de Croo şi premierul Andrej Plenkovic. Consultările evidenţiază unitatea noastră şi angajamentul ferm de a găsi soluţii pentru problemele urgente ale cetăţenilor noştri şi de a consolida UE”, scrie pe platforma X Klaus Iohannis.

„În urmă cu cinci ani, la Summitul de la Sibiu, am pus bazele actualei Agende Strategice a Uniunii Europene. Din perspectiva României, pentru următorii ani, ar trebui să ne concentrăm asupra consolidării construcţiei europene, în special în domeniul securităţii şi apărării. Ne aşteaptă provocări majore, dar avem şi lecţiile învăţate din ultimii ani, care dovedesc că UE este rezistentă, adaptabilă şi capabilă să îşi protejeze cetăţenii. În spiritul Summitului informal de la Sibiu, trebuie să rămânem angajaţi în eforturile noastre de a ne apăra valorile şi democraţia pentru o Uniune Europeană mai puternică”, a adăugat şeful statului.

Klaus Iohannis are, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultări privind Agenda Strategică a Uniunii Europene cu Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, şi Prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenković.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici