Iohannis, criticat de foşti miniştri, după ce a atacat pe Legea Educaţiei: „Tot ce s-a făcut până acum devine ilegal”

  • Klaus Iohannis a atacat, azi, la CCR, Legea Educaţiei privind cursurile online
  • Fostul ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, spune că acţiunea preşedintelui transmite că tot ce s-a făcut până acum e ilegal
  • Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, critică Guvernul că nu vine cu o alternativă
1617 afișări
Imaginea articolului Iohannis, criticat de foşti miniştri, după ce a atacat pe Legea Educaţiei: „Tot ce s-a făcut până acum devine ilegal”

Foşti miniştri nu sunt de acord cu atacul preşedintelui pe Legea Educaţiei: Tot ce s-a făcut până acum devine ilegal

Foşti miniştri ai Educaţiei şi Culturii nu sunt de acord cu decizia preşedintelui de a ataca la CCR Legea Educaţiei privind orele online. Vlad Alexandrescu spune că astfel se opreşte demersul de a da un cadru legal desfăşurării acestor cursuri, iar Liviu Pop critică Guvernul că nu a venit cu o alternativă.
 
„E dreptul preşedintelui să atace la CCR legile votate de către Parlament. Trist este că Guvernul domniei sale nu are nimic reglementat pe această zonă. Mi-e greu să mă gândesc sau să anticipez ce se va întâmpla, în perioada următoare, din toate punctele de vedere, şi a formării cadrelor didactice, şi a elevilor”, a spus Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei. 
 
Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, este de părere că acţiunea preşedintelui anulează efortul de până acum al parlamentarilor, de a da un cadru legal acestei forme de învăţământ.  
 
„Anulează tot efortul pe care l-a făcut comisia de învăţământ a Senatului, de a da un cadru legal la ceea ce s-a desfăşurat deja. Tot ce s-a făcut până acum este ilegal. Guvernul nu a oferit absolut nimic, nicio alternativă în acest timp”, a spus Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii. 
 
Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online. El critică faptul că prevederile legii pot fi puse în aplicare înainte de intrarea sa în vigoare. Astfel, ca şi amenzile, şi cursurile online la facultate sau liceu ar putea fi contrare Constituţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici