Iohannis: Declanşez consultări cu partidele pentru prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare, în 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de învestitură a noului şef al Statului Major General, că va declanşa consultări cu partidele pentru încheierea unui acord politic, cu scopul asigurării în 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB, pentru Apărare.

719 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Declanşez consultări cu partidele pentru prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare, în 2017

Klaus Iohannis (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Una dintre priorităţile mandatului meu, în perioada următoare este găsirea de soluţii pentru creşterea bugetului Apărării. Voi declanşa consultări cu toate partidele parlamentare, pentru încheierea unui acord politic, cu scopul asigurării, în anul 2017 a unui parg minimal de 2% din PIB, pentru Apărare”, a anunţat Klaus Iohannis.

Iohannis a menţionat că, împreună cu ceilalţi factori de decizie ai statului cât şi cu partenerii străini, va face tot posibiliul pentru găsirea soluţiilor realiste de alocare a resurselor bugetare pentru a permite finanţarea sistemului militar.

”Nu voi accepta ca în viitor, Guvernul indiferent cine îl conduce, să nu respecte finanţarea asumată pentru armată”, a mai spus preşedintele.

El a anunţat că propune tuturor factorilor politici să îşi asume acest obiect.

”Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atât de la guvernare cât şi de la Opoziţie, să îşi asume clar menţinerea acestui minim obiectiv pentru cel puţin zece ani, astrfel încât să asigurăm predictibilitatea cheltuielilor, mai ales în ceea ce priveşte pregătirea şi programele de înzestrare”, a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici