Iohannis, despre legea alocaţiilor: Un act binevenit, am vorbit cu Ponta, vor fi soluţii pentru resurse

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptată de Parlament, că a vorbit cu premierul Victor Ponta despre problema resurselor pentru aplicarea acestei legi şi că, în opinia sa, este un act normativ binevenit.

1410 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre legea alocaţiilor: Un act binevenit, am vorbit cu Ponta, vor fi soluţii pentru resurse

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto)

"Am vorbit despre această chestiune şi cu siguranţă se vor găsi soluţii", a spus Iohannis.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, adoptând un amendament al liberalilor în acest sens la Ordonanţa de urgenţă 65/2015.

Ponta a afirmat că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

El a adăugat că pentru acest an şi anul viitor pot fi găsiţi bani, dar trebuie totuşi indicată şi sursa de finanţare, precizând că a discutat pe această temă atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici