Iohannis, despre problema dezinfectanţilor: E clar că unii nu şi-au făcut datoria

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, întrebat dacă a discutat cu ministrul Sănătăţii despre problema dezinfectanţilor din spitale, că este clar că unii nu şi-au făcut datoria, precizând că se va face o analiză şi vor fi trase concluziile care se impun.

787 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre problema dezinfectanţilor: E clar că unii nu şi-au făcut datoria

Iohannis, despre problema dezinfectanţilor: E clar că unii nu şi-au făcut datoria (Imagine: Shutterstock)

"Este clar că aici unii nu şi-au făcut datoria, vom avea o analiză şi vom trage concluziile care se impun", a spus şeful statului, adăugând că lucrurile nu mai pot continua aşa şi că situaţa este "păguboasă".

Parchetul General s-a autosesizat marţi în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, după ancheta jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor despre soluţiile folosite în spitale la dezinfecţie, soluţii care ar fi diluate.

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu a declarat, marţi dimineaţa, înainte de şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că Parchetul General s-a autosesizat cu privire la unele informaţiile făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan.

"În această dimineaţă ne-am sesizat din oficiu şi cu privire la ancheta desfaşurată de către domnul Tolontan şi de asemenea am sesizat secţia de urmărire penală pentru întocmirea unui dosar în această cauză", a spus Bogdan Licu.

Potrivit anchetei realizată de Gazeta Sporturilor, firma Hexi Pharma, care alimentează spitalele din România cu dezinfectanţi, livrează diluanţi cu o cocentraţie mult mai mică decât ar trebui să fie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici