Iohannis, despre scandalul din TVR: Nu vreau să iau parte unuia sau altuia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Ruse, că nu va lua partea unuia sau altuia, după apariţia înregistrărilor din TVR, deoarece nu ştie ce s-a discutat acolo, dar recomandă să nu se bage politicul în TVR.

718 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre scandalul din TVR: Nu vreau să iau parte unuia sau altuia

Iohannis, despre scandalul din TVR: Nu vreau să iau parte unuia sau altuia

" E foarte rău că s-a ajuns aici să se acuze unii pe alţii. Nu vreau să iau parte unuia sau altuia pentru că nu pot să spun ce s-a discutat acolo, însă jurnaliştii trebuie să-şi facă treaba. Să nu se bage politicul în TVR, ci să lase specialiştii să rezolve", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele director general al SRTV Doina Gradea, acuză că unele din înregistrările făcute publice de jurnalistul Dragoş Pătraru au fost de fapt discuţii telefonice, care au avut loc fără ca altcineva să se afle în birou, susţinând că acestea au fost trunchiate.

"Nu am crezut ca voi fi pusa in situatia ca unele conversatii private, unele purtate telefonic, in timp ce ma aflam singura in birou, sa devina subiect de presa. In orice tara civilizata, asadar si in Romania, inregistrarea, fara acordul meu, a acestor conversatii este o actiune nelegala", se arată în comunicatul transmis de Doina Gradea.

"Evident, aceste amenintari au fost evitate cu grija atunci cand s-a procedat la trunchierea si montarea inregistrarilor realizate nelegal, in intrevederi sau convorbiri purtate cu acelasi realizator de program sau din discutii avute in spatii private, el nefiind prezent"

Mai mult, Doina Gradea îl acuză pe jurnalistul Dragoş Pătraru că a făcut presiuni asupra sa, în contextul în care în această perioadă are loc renegocierea contractului realizatorului "Starea Naţiei" cu TVR.

Reacţiile vin ca urmare a unor înregistrări făcute publice de jurnalistul Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii de la TVR, “Starea Naţiei”. Acesta îi acuză pe Doina Gradea (preşedinte director general SRTV) şi Eduard Dârvariu (producător executiv, director TVR1) de acţiuni de intimidare, cenzură şi decizii editoriale împotriva interesului public.

Doina Gradea este înregistrată când numeşte un reporter “cap de porc” pentru că a întrebat primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, despre investiţiile privind statuile din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici