Iohannis, despre suspendare: E un spectacol steril, zgomot de fond pe care nu-l înţelege nimeni

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a catalogat, luni, demersul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind o nouă suspendare a şefului statului, drept ”un spectacol steril” şi un ”zgomot de fond”, menţionând că gestul nu este înţeles de nimeni.

175 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre suspendare: E un spectacol steril, zgomot de fond pe care nu-l înţelege nimeni

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

”Am făcut de mai multe ori afirmaţia că vreau altfel de politică în România, vreau mai puţină gălăgie şi mai multe rezultate, mai puţin spectacol şi mai multe soluţii. Această propunere de suspendare, după părerea mea, se poate clasifica fără niciun fel de problemă ca şi spectacol steril sau zgomot de fond”, a spus Iohannis.

El a precizat că a ”discutat cu oameni simpli” şi ”nu a înţeles nimeni despre ce este vorba” în propunerea de suspendare.

”Cred că este o temă total falsă care ni se propune aici, nemaivorbind de faptul că se aruncă banii publici pe geam. Este o temă care probabil vine să suplinească lipsa oricărui proiect din partea PSD sau a altor partide care sunt foarte apropiate de PSD (...). Este un lucru care nu ajută pe absolut nimeni, ci doar distrage atenţia de la campania electorală, care ar trebui să fie centrată pe proiecte politice şi nu pe poveşti”, a mai spus liderul PNL.

Iohannis a precizat că subiectul suspendării preşedintelui va fi ”tranşat de către parlamentari” şi şi-a exprimat convingerea că parlamentarii ACL ”vor lua cele mai bune decizii în această chestiune”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus, vineri seară, iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor

"Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituţionale puse în operă de Preşedintele României în anii 2013 şi 2014, propun iniţierea procedurii constituţionale de suspendare şi demitere a Preşedintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Preşedintelui României în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea Referendumului de demitere a Preşedintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Coincidenţa datei primului tur al alegerilor prezidenţiale cu Referendumul de demitere al Preşedintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1", susţinea Călin Popescu Tăriceanu, care semnează comunicatul transmis vineri ca preşedinte al Senatului, preşedinte al PLR şi candidat la Preşedinţie.

Luni, Tăriceanu, a anunţat că a început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât şi din Cameră, iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Cererea de suspendare a preşedintelui României cuprinde trei elemente pentru care se doreşte demiterea lui Traian Băsescu, şi anume faptul că preşedintele s-a implicat în campania PMP, intervenţia directă la preşedintele Comisiei Europene, în cazul comisarului european şi raporturi instituţionale în forme necivilizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici