Iohannis, după ce Parlamentul Ungariei a aprobat aderarea Suediei la NATO: Vom spori apărarea

Astăzi sunt stabilite condiţiile pentru a primi Suedia în familia NATO, spune, luni, preşedintele României, Klaus Iohannis, după ce Parlamentul Ungariei a aprobat aderarea Suediei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord.

428 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după ce Parlamentul Ungariei a aprobat aderarea Suediei la NATO: Vom spori apărarea

Iohannis, după ce Parlamentul Ungariei a aprobat aderarea Suediei la NATO: Vom spori apărarea

„Contribuţia sa la securitatea euro-atlantică este substanţială. Cu Suedia în NATO, vom spori apărarea şi descurajarea pe Flancul Estic şi vom continua sprijinul nostru puternic pentru Ucraina. Împreună suntem mai puternici”, spune Klaus Iohannis, pe X.

Parlamentul Ungariei a aprobat luni un proiect de lege care permite Suediei să adere la NATO, deschizând în sfârşit calea pentru ca ţara nordică să se alăture alianţei occidentale de apărare.

Ungaria a fost ultima dintre cei 31 de membri ai alianţei care a ratificat aderarea Suediei, după luni de zile de tergiversări ale partidului de guvernământ Fidesz în această privinţă.

Rezultatul votului a fost 188 de voturi „pentru” şi 6 „împotrivă”. În parlamentul maghiar sunt 199 de deputaţi.

Cu Suedia, NATO are 32 de membri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici