Iohannis, după CSAT: Am alocat resursele financiare pentru achiziţia echipamentelor de protecţie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că CSAT a decis să aloce bani pentru achiziţionarea echipamentelor individuale de protecţie şi anume „camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă şi medicamente”.

482 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după CSAT: Am alocat resursele financiare pentru achiziţia echipamentelor de protecţie

Iohannis, după CSAT: Am alocat resursele financiare pentru achiziţia echipamentelor de protecţie

„Am luat, astfel, în cadrul CSAT decizia alocării de către Guvernul României a resurselor financiare pentru achiziţia de echipamente individuale de protecţie, camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă şi medicamente”, a afirmat Klaus Iohannis, la finalul şedinţei CSAT de miercuri.

Conform evoluţiei de până acum în ţările afectate, persoanele care pot dezvolta complicaţii în urma contractării coronavirusului sunt în special vârstnicii. Ca atare, o atenţie specială trebuie acordată protejării acestei categorii mai vulnerabile”,

Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetăţeanul italian care are infecţie cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balş”, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă.

Iohannis: Abordarea mass-media a fost, în unele cazuri, inutil de alarmistă
 
Preşedintele României Klaus Iohannis, a spus, miercuri, că abordarea mass-media a fost, în unele cazuri, inutil de alarmistă, referindu-se la situaţiile prezentate de presă ce au legătură cu infecţia cu coronavirus, şeful statului subliniind că oamenii trebuie să se informeze din surse oficiale.
 
„Reiau apelul la calm pe care l-am făcut şi acum două zile, întrucât nu există motive de panică. Este esenţial să tratăm cu toată atenţia această situaţie, să ne informăm permanent din surse oficiale şi credibile. Din păcate, am observat că abordarea mass-media a fost în unele cazuri inutil de alarmistă, fapt care generează o stare de anxietate nedorită în rândul populaţiei. Reiau apelul şi către mass-media, informaţi oamenii corect şi constant, dar de o manieră echilibrată şi fără excese, fără încercări de a transforma aceste informări în ceva senzaţional! În acelaşi timp, toţi cetăţenii trebuie să înţeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituţiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicaţiile şi sfaturile autorităţilor, pentru a avea o strategie de succes în a preveni şi a combate infecţiile cu coronavirus”, a spus Iohannis, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
 
Şeful statului a punctat că cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenţia.
 
„De aceea, îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiştilor, inclusiv a celor din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform căreia cea mai sigură protecţie este menţinerea unei igiene personale permanente. (...) Conform evoluţiei de până acum în ţările afectate, persoanele care pot dezvolta complicaţii în urma contractării coronavirusului sunt în special vârstnicii. Ca atare, o atenţie specială trebuie acordată protejării acestei categorii mai vulnerabile”, a spus Iohannis.
 
Preşedintele a arătat că autorităţile trebuie să îşi intensifice eforturile de comunicare în ceea ce priveşte coronavirusul.
 
„Atât cei care au călătorit în zone în care există cazuri confirmate, cât şi cei care dezvoltă simptome specifice trebuie să ştie cum să procedeze. Urmează să fie implementată cât mai rapid, probabil deja de mâine dimineaţă, linia telefonică, gestionată de Ministerul Sănătăţii, dedicată apelanţilor care solicită informaţii referitoare la infecţia cu coronavirus. Am încredere că toate instituţiile statului implicate, dar mai ales sistemul medical românesc, au capacitatea de a gestiona această situaţie, atât pe latura preventivă, cât şi pe cea de tratament al eventualelor cazuri de infectare”, a mai spus liderul de Cotroceni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici