Iohannis face o vizită în Egipt, la invitaţia şefului de stat Abdel Fattah El-Sisi

  • Preşedintele Klaus Iohannis face miercuri o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitaţia omologului său, preşedintele Abdel Fattah El-Sisi.
  • Vizita are loc în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
765 afișări
Imaginea articolului Iohannis face o vizită în Egipt, la invitaţia şefului de stat Abdel Fattah El-Sisi

În cadrul discuţiilor, cei doi şefi de stat vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

De asemenea, preşedintele României va avea întrevederi şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi cu preşedintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici