Iohannis: Fuziunea cu PDL nu trebuie privită ca o diluare a identităţii noastre, ci ca o întărire

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în cadrul Congresului extraordinar al partidului, că fuziunea cu Partidul Democrat Liberal nu trebuie privită ca o diluare a identităţii liberale, ci, dimpotrivă, ca o întărire a sa.

99 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Fuziunea cu PDL nu trebuie privită ca o diluare a identităţii noastre, ci ca o întărire

Iohannis: Fuziunea cu PDL nu trebuie privită ca o diluare a identităţii noastre, ci ca o întărire (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL a arătat că congresul consfinţeşte, din punct de vedere formal, o decizie politică luată cu o "copleşitoare" majoritate la sfârşitul lunii trecute - fuziunea cu Partidul Democrat Liberal şi construcţia marii formaţiuni a dreptei din România.

”Congresul nostru îndeplineşte o formalitate impusă de lege, dar aceasta nu ne împiedică să reafirmăm câteva dintre lucrurile importante pentru care suntem astăzi aici”, a arătat Iohannis, adăugând că, după alegerile europarlamentare, PNL a avut curajul şi determinarea să ia nu doar decizia aderării la Partidul Popular European, ci şi să înceapă un proces politic de anvergură care va însemna "reaşezarea sistemului politic românesc”.

"Punem bazele dreptei unite care se doreşte a fi mai mult decât o însumare a partidelor noastre, a formaţiunilor ce fuzionează astăzi şi o forţă care se constituie pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din acest an şi pentru a guverna România timp de un deceniu", a mai afirmat preşedintele PNL.

El a continuat: "Fuziunea cu Partidul Democrat Liberal nu trebuie privită ca o diluare a identităţii noastre, ci, dimpotrivă, ca o întărire a ei. Am încredere că, la sfârşitul procesului de fuziune, identitatea noastră politică va fi mai puternică şi că ea se va îmbogăţi cu abordări şi soluţii noi".

Preşedintele PNL a ţinut să sublinieze faptul că, personal, concepe marele Partid Naţional Liberal "ca pe o formaţiune a dreptei integratoare în care au loc şi se vor putea exprima toate curentele politice al căror numitor comun este apartenenţa la dreapta”.

În opinia liderului liberal, ”marele PNL doreşte să acopere o plajă cat mai largă de opţiuni, de la liberalii radicali la social-liberali, la cei care împărtăşesc o viziune mai degrabă conservatoare sau creştin-democrată".

"De altfel, noul statut pe care l-am adoptat astăzi reflectă ca filozofie organizatorică această viziune politică", a explicat Iohannis, afirmând că "marele PNL va propune o viziune pentru România următorului deceniu".

'Nu este o construcţie pe care să o îndreptăm împotriva stângii, nu este o reacţie la un PSD din ce în ce mai hegemonic şi mai autoritar, ci este o construcţie pentru români şi pentru România", a mai spus Iohannis.

Liderul iberal a mai declarat că atât PNL cât şi cei din Partidul Democrat Liberal, au avut "înţelepciunea de a conştientiza că au datoria să fie cheia de boltă a echilibrării scenei politice româneşti".

”Vorbim despre două partide mari, despre un trecut sensibil şi despre un context politic dificil, însă am căutat elementele şi valorile care ne unesc, nu care ne dezbină. A existat şi există o voinţă reală şi susţinută de a clădi o dreaptă unită, de a conferi, aşa cum spuneam, scenei politice din România echilibrul de care are nevoie”, a mai spus Klaus Iohannis.

El a anunţat că în această zi, liberalii, împreună cu colegii din Partidul Democrat Liberal, crează "marele Partid Naţional Liberal" şi a accentuat faptul că numele noii formaţiuni rămâne Partidul Naţional Liberal.

"Nu doar numele, ci tradiţia, istoria, valorile noastre se regăsesc în marele PNL. Ne aflăm în faţa unui moment istoric pentru partidul nostru, un moment marcat de redefinire şi reconfigurare structurală, însă care, cred eu, ne va spori puterea şi determinarea", a spus Iohannis despre fuziune.

Potrivit liderului liberal, prin păstrarea numelui Partidului Naţional Liberal, "au reuşit să impună conservarea simbolurilor noastre, ale celor peste 139 de ani de tradiţie istorică".

"Pentru noi şi pentru cei care ne vor acorda încrederea, această zi reprezintă momentul unui nou început, sper, începutul unui deceniu de liberalism, prosperitate şi stat de drept.", a continuat Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici