Iohannis i-a transmis lui Zelenski sprijinul României pentru formula de pace

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European de la Bruxelles, din Belgia.
  • La întâlnire au participat şi alţi lideri europeni.
2019 afișări
Imaginea articolului Iohannis i-a transmis lui Zelenski sprijinul României pentru formula de pace

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat prezenţa preşedintelui Ucrainei la reuniunea Consiliului European, ca o dovadă în plus a solidarităţii şi unităţii europene şi a coordonării strânse în susţinerea poporului ucrainean în faţa războiului declanşat de Federaţia Rusă.

Iohannis a subliniat importanţa menţinerii sprijinului european pentru Ucraina pe toate palierele, evidenţiind în acest sens şi acţiunea solidară şi multidimensională a României, ca stat vecin şi prieten, contribuind atât pe palierul umanitar şi economic, cât şi în ceea ce priveşte creşterea conectivităţii, facilitarea transportului de cereale sau avansarea parcursului european.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, de asemenea, necesitatea de a menţine presiunea asupra Federaţiei Ruse, inclusiv prin adoptarea de sancţiuni suplimentare. Preşedintele României a transmis preşedintelui Volodimir Zelenski sprijinul ţării noastre pentru formula de pace.

La rândul său, preşedintele Zelenski a transmis aprecierile poporului ucrainean pentru sprijinul oferit de statele Uniunii Europene atât în plan bilateral, cât şi la nivelul UE şi a exprimat convingerea că acest sprijin va continua să fie la fel de puternic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici