Iohannis încuviinţează cererea de urmărire penală pe numele unui fost ministru din guvernul Cioloş

  • Preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu.
  • Victor Vlad Grigorescu. a fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.
3585 afișări
Imaginea articolului Iohannis încuviinţează cererea de urmărire penală pe numele unui fost ministru din guvernul Cioloş

Iohannis încuviinţează cererea de urmărire penală pe numele unui fost ministru din guvernul Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, în timpul Guvernului condus de Dacian Cioloş.

„Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri ministrului justiţiei, Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

Victor Grigorescu a fost ministru al Energiei în Guvernul Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici