Iohannis, întâlnire cu preşedintele Egiptului: Acest ritm energic va stimula relaţia noastră

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abel Fattah El-Sisi. Cei doi au susţinut o declaraţie de presă comună în care a fost reiterată relaţia comercială bilaterală dintre cele două state.

180 afișări
Imaginea articolului Iohannis, întâlnire cu preşedintele Egiptului: Acest ritm energic va stimula relaţia noastră

Iohannis, întâlnire cu preşedintele Egiptului: Acest ritm energic va stimula relaţia noastră

”Această vizită se înscrie în dialogul intens la nivel înalt pe care l-am avut în ultimul timp, fiind a treia noastră interacţiune în decurs de 6 luni – şi sunt convins că acest ritm energic va stimula relaţia noastră bilaterală pe toate palierele relevante.După 113 ani de relaţii diplomatice, relaţia noastră este foarte solidă, Egiptul fiind unul dintre prietenii tradiţionali ai României în regiunea Orientului Mijlociu şi în Africa”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

În cadrul consultărilor a fost discutat nivelul de creştere a schimburilor comerciale bilaterale, Egipt fiind unul dintre principalii parteneri comerciali ai României în regiune.

”De asemenea, am pledat pentru diversificarea comerţului şi stimularea investiţiilor reciproce în domenii precum IT, turism, energia, industria, construcţiile civile şi infrastructura.Am exprimat convingerea că recenta rundă a Comitetului mixt de cooperare economică, ştiinţifică şi tehnică, desfăşurată la Cairo în februarie, acest an, a avut un rol important în dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale dintre ţările noastre.”, a mai declarat preşedintele României.

Şeful statului a adăugat că România sprijină consolidarea parteneriatului UE-Egipt.

”România sprijină cu tărie consolidarea parteneriatului Uniunea Europeană-Egipt în toate componentele sale. Acest parteneriat este important pentru stabilitatea şi prosperitatea Mediteranei, a Orientului Mijlociu şi a Africii, dar, evident, şi a Europei.”, a declarat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a salutat eforturile depuse de Egipt pentru consolidarea securităţii regionale şi contribuţia la gestionarea migraţiei.

”Am exprimat profunda apreciere pentru eforturile întreprinse de Egipt şi de domnul preşedinte personal în vederea consolidării securităţii regionale, precum şi pentru contribuţia activă la gestionarea migraţiei. Egiptul are un rol important în regiune şi, prin abordarea sa echilibrată faţă de provocările complexe din zonă, reprezintă un factor esenţial moderator în Orientul Mijlociu şi Africa.”, a conchis şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici