Iohannis, la deschiderea Festivalului de la Salzburg: "Cred în puterea culturii de a reuni oamenii şi sunt un susţinător al evenimentelor culturale"- FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au participat, duminică, la deschiderea Festivalului de la Salzburg, la invitaţia preşedintelui austriac, Heinz Fischer, cu care a avut şi o întrevedere oficială în cursul zilei.

2137 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la deschiderea Festivalului de la Salzburg: "Cred în puterea culturii de a reuni oamenii şi sunt un susţinător al evenimentelor culturale"- FOTO

Iohannis, la deschiderea Festivalului de la Salzburg (Imagine: Facebook)

"Festivalul, care se desfăşoară în locul naşterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reuneşte iubitori de muzică, operă şi teatru din toate colţurile lumii şi reprezintă o tradiţie, fiind organizat încă din anul 1920. Cred în puterea culturii de a reuni oamenii şi sunt un susţinător al evenimentelor culturale", se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a preşedintelui.

Postarea este însoţită de poze de la eveniment, în care preşedintele Iohannis apare alături de soţia sa şi de cuplul prezidenţial austriac, Heinz şi Margit Fischer.

În cursul zilei, Iohannis a avut o întrevedere oficială cu omologul săi austriac, cei doi şefi de stat discutând despre evoluţia relaţiilor bilaterale şi teme de actualitate ale agendei europene şi internaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

În ceea ce priveşte problematica europeană, cei doi preşedinţi au evidenţiat interesul de intensificare a cooperării pe teme de interes regional, în perspectiva deţinerii succesive de către Austria şi România a preşedinţiei Consiliului UE, în 2019.

Un alt aspect al discuţiilor a vizat dinamizarea colaborării în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi în regiunea Balcanilor de Vest, cei doi exprimându-şi "satisfacţia" pentru nivelul "foarte bun" al dialogului între România şi Austria, precum şi dorinţa de consolidare a relaţiei bilaterale.

Aproximativ 15 activişti pentru drepturile animalelor au protestat duminică, în oraşul austriac Salzburg, cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis, faţă de eutanasierea câinilor maidanezi în România, informează presa austriacă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici