Iohannis merge la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles, Regatul Belgiei, anunţă Administraţia Prezidenţială.

153 afișări
Imaginea articolului Iohannis merge la reuniunea Consiliului European

Iohannis merge la reuniunea Consiliului European

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles, Regatul Belgiei.

„În continuarea dezbaterilor avute cu prilejul Consiliului European informal de la Praga, liderii europeni vor discuta situaţia din domeniul energiei, în vederea agreării unor măsuri suplimentare necesare pentru a asigura securitatea aprovizionării şi scăderea preţurilor la energie, pornind de la pachetul de propuneri prezentat marţi, 18 octombrie 2022, de Comisia Europeană. Totodată, discuţiile vor aborda şi modalităţile de consolidare a rezilienţei economiilor europene şi de protejare a cetăţenilor şi întreprinderilor”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, pe agenda reuniunii Consiliului European este inclusă, de asemenea, discutarea evoluţiilor războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, cu accent pe escaladările recente din partea Federaţiei Ruse şi, respectiv, continuarea sprijinului european pentru Ucraina, pe plan politic, financiar, umanitar şi militar. Totodată, va fi reafirmată susţinerea Uniunii Europene pentru asigurarea securităţii alimentare la nivel global.

„Liderii europeni vor aborda, de asemenea, şi modalităţile concrete de consolidare a rezilienţei infrastructurii critice, în contextul actelor recente de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream. În planul relaţiilor externe, potrivit agendei reuniunii Consiliului European, şefii de stat şi de guvern din statele membre UE vor avea o dezbatere strategică privind relaţiile Uniunii Europene cu China, precum şi discuţii pregătitoare în perspectivele Summitului din decembrie între Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), şi a celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor la Convenţia Cadru a ONU privind Schimbările Climatice de la Sharm El-Sheikh, din luna noiembrie (COP27)”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici