Iohannis merge luni în Spania, unde se va întâlni cu regele Felipe al VI-lea

Preşedintele Klaus Iohannis va merge luni într-o vizită oficială de două zile în Spania, unde are programete întâlniri cu regele Felipe al VI-lea, cu premierul Mariano Rajoy şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti.

178 afișări
Imaginea articolului Iohannis merge luni în Spania, unde se va întâlni cu regele Felipe al VI-lea

Iohannis merge luni în Spania, unde se va întâlni cu regele Felipe al VI-lea şi cu premierul (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Despre vizita de două zile a preşedintelui Klaus Iohannis relatează şi presa spaniolă.

Cotidianul spaniol La Vanguardia scrie că Guvernul de la Madrid a anunţat că premierul Mariano Rajoy va avea o întrevedere cu preşedintele român Klaus Iohannis, la Palatul Moncloa, după care vor susţine o conferinţă de presă comună.

”Klaus Iohannis, un etnic german care a preluat mandatul de preşedinte al României în decembrie 2014, a propus crearea unei noi imagini a ţării”, menţionează publicaţia spaniolă, citându-l pe şeful statului: "Vreau să pot spune că România a surprins lumea prin transformarea sa după cinci ani".

De asemenea, în vizita sa de două zile preşedintele se va întâlni şi cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Klaus Iohahnis se va întâlni şi cu reprezentanţi ai românilor, în Spania fiind una din cele mai mari comunităţi de români din lume. La cel de-al doilea tur al elegerilor din noiembrie 2014, în Spania au votat 82.744 de români. Dintre aceştia, 74.995 (90.63%) au votat cu Iohannis, iar 7.749 (9.36%) cu Ponta.

De la preluarea mandatului de preşedinte, Klaus Iohannis a avut vizite externe în Republica Moldova, Polonia, Germaniam Franţa, Italia, Ucraina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici