Iohannis, mulţumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie: E foarte bun pentru românii de acolo

Klaus Iohannis a declarat, vineri la Bruxelles, că este mulţumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie deoarece premierul Boris Johnson şi Partidul Conservator îşi doresc un Brexit cu Acord, ceea ce e un lucru bun pentru românii care trăiesc acolo.

1980 afișări
Imaginea articolului Iohannis, mulţumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie: E foarte bun pentru românii de acolo

Iohannis, mulţumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie: E foarte bun pentru românii de acolo

„Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit şi cred că doresc şi în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative şi de asta am spus de multe ori şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord şi spre asta ne îndreptăm”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri la Bruxelles, întrebat la ce trebuie să se aştepte românii din UK după Brexit.

Şeful statului a mai spus că la Consiliul European au fost urmărite joi seara exit poll-urile despre alegerile din Marea Britanie, iar toată lumea speră ca Brexit să fie finalizat cu un Acord.

„Au fost şi alte teme importante pe care le-am discutat aseară. În paralel, toată lumea a urmărit, sigur, şi exit-poll-urile din Marea Britanie şi eu pot să îmi exprim mulţumirea faţă de rezultatul obţinut acolo în sensul că există acum o majoritate clară care, sperăm noi cu toţii, va finaliza Brexitul, cu Acord, evident. Astăzi (vineri - n.r.) vom mai avea câteva discuţii, dar cred că nu vor fi chiar aşa de complicate ca cele de aseară, avem un Euro Summit în format extins unde se vor discuta chestiuni legate de Uniunea bancară. Vom avea mai târziu o discuţie pe Articolul 50, adică despre Brexit, şi prevăd astăzi discuţii, de asemenea, cu rezultate pozitive”, a conchis Klaus Iohannis.

Potrivit ultimelor rezultate publicate privind alegerile din Marea Britanie, Partidul Conservator a obţinut 363 de locuri, în timp ce Partidul Laburist a obţinut doar 203.

Premierul britanic Boris Johnson a salutat vineri victoria obţinută de Partidul Conservator în scrutinul parlamentar din Marea Britanie, afirmând că a reuşit să depăşească un impas, relatează site-ul postului BBC.

Marea Britanie va putea acum să „ducă Brexit la sfârşit”, a spus Boris Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici