Iohannis: Nu voi depune vreo declaraţie conform OUG 55/2014, acelaşi gest îl recomand şi colegilor

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că nu va face o declaraţie de opţiune politică, conform OUG 55/2014, iar acest gest îl recomandă tuturor aleşilor locali, motivându-şi gestul prin faptul că actul normativ care permite migraţia politică ar fi neconstituţional.

372 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu voi depune vreo declaraţie conform OUG 55/2014, acelaşi gest îl recomand şi colegilor

Iohannis: Nu voi depune vreo declaraţie conform OUG 55/2014, acelaşi gest îl recomand şi colegilor (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat despre propunerea lui Teodor Atanasiu cu privire la depunerea de declaraţii de apartenenţă politică a primarilor PNL săptămâna viitoare.

”Este evident o iniţiativă de gest politic şi nu un gest legat de ordonanţa 55, eu sunt convins că primarii mâine (sâmbătă, la Liga Aleşilor Locali ai ACL, n.r.) deja ne vor spune foarte clar că sunt de partea noastră”, a răspuns liderul PNL.

El a fost întrebat dacă totuşi primarii ar trebui să se conformeze OUG 55/2014 prin depunderea de declaraţii oficiale de apartenenţă politică.

”Nu, în niciun caz. Dimpotrivă, eu am recomandat tuturor să nu facă o opţiune în baza ordonanţei 55, fiindcă va fi clar declarată neconstituţională, sunt suficiente motive”, a spus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a precizat că nici el personal, ca primar al Sibiului, nu va depune o declaraţie de opţiune politică.

”Eu nu voi opta, nu am niciun motiv să optez, sunt primar, sunt bine merci, iar această ordonanţă nu poate să-mi schimbe statutul meu de primar”, a mai declarat preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici