Iohannis: Pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, că în ultimul an pandemia de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor.

562 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că ani de formare medicală au ajuns să fie contestaţi în baza unor opinii fără fundament ştiinţific sau chiar în baza unor dezinfomări deliberate pe reţelele de socializare.

„Din nefericire, în ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani şi ani de formare medicală au ajuns să fie contestaţi în baza unor opinii fără fundament ştiinţific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe reţelele de socializare. Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor obţinute prin metode perfecţionate de-a lungul anilor. Toate acestea fac munca dumneavoastră – deja grea – mai dificilă decât ar trebui”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis susţine că trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conştientizeze că cercetarea medicală şi farmaceutică se bazează pe rigori ştiinţifice mai înalte chiar decât în alte domenii, pe o verificare meticuloasă a datelor şi pe o monitorizare continuă a pacienţilor.

„Asta face ca anumite evidenţe să nu aibă niciun motiv pentru a fi contestate. Vaccinul, de exemplu, este cel mai eficient instrument de limitare a efectelor pandemiei şi acest fapt rămâne un adevăr, indiferent de opiniile unora sau altora. Unul dintre obiectivele majore ale Proiectului <România Educată> este reducerea semnificativă a analfabetismului funcţional şi ştiinţific. Ne propunem să creştem capacitatea absolvenţilor educaţiei obligatorii de a se informa din surse credibile şi de a discerne între informaţiile verificate şi speculaţii. Înţelegerea şi asimilarea inovaţiilor ştiinţifice recente sunt condiţii obligatorii pentru ca România să progreseze rapid şi să reducă masiv decalajele faţă de statele puternic dezvoltate. Este necesar să integrăm inovaţia pe toate palierele vieţii noastre, în societate, în economie şi, evident, în educaţie”, a mai spus preşedintele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici