Criza din Rep. Moldova | Iohannis: Stabilitatea este esenţială pentru continuarea parcursului european/ Guvern: Forţele politice de la Chişinău să respecte procesul democratic

Faţă de evoluţiile politice recente din Republica Moldova, preşedintele Klaus Iohannis adresează tuturor forţelor politice din această ţară un apel ferm pentru respectarea democraţiei şi a statului de drept, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

592 afișări
Imaginea articolului Criza din Rep. Moldova | Iohannis: Stabilitatea este esenţială pentru continuarea parcursului european/ Guvern: Forţele politice de la Chişinău să respecte procesul democratic

Klaus Iohannis, prima reacţie după declanşarea crizei din Republica Moldova: Stabilitatea este esenţială pentru continuarea parcursului european

"Stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce priveşte statul de drept şi buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său faţă de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere. Această situaţie de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forţelor politice, care trebuie să manifeste calm şi reţinere în această perioadă şi să acorde astfel prioritate stabilităţii politice a ţării", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Guvernul României: Forţele politice din Republica Moldova să respecte procesul democratic 

 

Guvernul României face un apel la toate forţele politice din Republica Moldova să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019, în contextul evenimentelor politice de la Chişinău.

"Guvernul României urmăreşte îndeaproape evoluţiile politice din Republica Moldova. România, ca stat care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi care susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forţele politice să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019", se arată într-un comunicat al Guvernului, remis MEDIAFAX.

"Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de o soluţie negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor şi consolidarea parcursului pro-european", mai transmite sursa citată.

Pavel Filip, care a preluat funcţia de preşedinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului şi suspendarea din funcţia de preşedinte a lui Igor Dodon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici