Iohannis: România este spaţiul unei importante diversităţi culturale

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, cu prilejul Zilei mondiale a diversităţii culturale, pentru dialog şi dezvoltare, că România este un spaţiu important al diversităţii culturale, prin specificul local sau regional şi expresiile artistice.

160 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România este spaţiul unei importante diversităţi culturale

Iohannis: România este spaţiul unei importante diversităţi culturale

"România este spaţiul unei importante diversităţi culturale, probată prin expresiile artistice, prin specificităţile locale ori regionale, prin manifestarea identităţilor etnice, lingvistice ori confesionale. Diversitatea culturală este pentru noi nu doar o moştenire, ci şi o trăsătură a creaţiei contemporane şi a dialogului intercultural la care participăm, la nivel naţional, european şi internaţional. Creatori, public ori autorităţi, toţi cei care se raportează la domeniul cultural, suntem chemaţi în această zi să găsim cele mai potrivite mijloace pentru a face din diversitatea culturală un motor al creşterii calităţii vieţii, în beneficiul colectivităţilor din care facem parte, precum şi al generaţiilor care ne vor urma", a transmis Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Cu ocazia Zilei mondiale a diversităţii culturale, şeful statului a acordat Înaltul Patronaj Taberei Interetnice de Artă Contemporană, care va fi organizată la Aiud, în perioada 5-15 iunie 2018. Tabăra are loc o dată la doi ani şi se află la cea de-a doua ediţie.

Klaus Iohannis a mai acordat Înaltul Patronaj expoziţiei „Imaginile diversităţii”, care va avea loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles, în perioada 26-30 iunie 2018, conform sursei citate. Expoziţia cuprinde lucrări din prima ediţie a Taberei Interetnice de Artă Contemporană de la Aiud, din octombrie 2016, care a reunit 34 artişti plastici reprezentând cele 20 de etnii din România şi s-a bucurat de o bună rezonanţă la nivel naţional şi internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici